Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2021

ForwardKeys: Η Αθήνα στους top προορισμούς - Οι κορυφαίες ταξιδιωτικές τάσεις του 2021

Τα διεθνή ταξίδια υπερδιπλασιάστηκαν παγκοσμίως από 16% των επιπέδων πριν από την πανδημία σε 36%, αποκαλύπτει έρευνα του ForwardKeys. Τα ταξίδια αναψυχής στις ΗΠΑ οδήγησαν την ανάκαμψη, αλλά οι νέες παραλλαγές του Covid-19 έχουν αρνητικό αποτέλεσμα. Η Αθήνα στους κορυφαίους προορισμούς Το Ντουμπάι (top προορισμός αναψυχής και σημαντικός κόμβος ταξιδιών και εμπορίου) παραμένει στην κορυφή της λίστας των πόλεων με τους κορυφαίους προορισμούς. Ανάμεσα τους βρίσκεται και η Αθήνα (στην 15η θέση).
Η ανάκαμψη ήταν εξαιρετικά άνιση Η παράλυση της Ασίας-Ειρηνικού συνεχίστηκε. Αντίθετα Μεξικό, Κεντρική Αμερική, Καραϊβική και μεγάλο μέρος της Αφρικής έχουν αποδειχθεί πιο ανθεκτικά. Στις ΗΠΑ, οι αφίξεις πτήσεων αυξήθηκαν από 30% του επιπέδου του 2019 το 1ο εξάμηνο σε 52% το δεύτερο εξάμηνο. Σε Μέση Ανατολή και Αφρική, αυξήθηκαν από 24% σε 48%. Στην Ευρώπη, αυξήθηκαν από 14% σε 45%. Στην περιοχή της Ασίας-Ειρηνικού, αυξήθηκαν από 5% σε 10%.
Οι μεγάλες ευρωπαϊκές αεροπορικές εταιρείες αγωνίζονται δυσανάλογα Σε μεγάλο βαθμό λόγω της ταξιδιωτικής τάσης προς τα εσωτερικά ταξίδια σε χώρες μεγάλου μεγέθους, οι αεροπορικές εταιρείες σε αυτές τις αγορές κατάφεραν να αντιμετωπίσουν την καταιγίδα του COVID-19 καλύτερα από τους αερομεταφορείς των οποίων οι δραστηριότητές τους ήταν περισσότερο προσανατολισμένοι στα διεθνή ταξίδια μικρών αποστάσεων. Αυτό καταδεικνύεται από μια ανάλυση των 20 κορυφαίων αεροπορικών εταιρειών το 2021 σε σύγκριση με το 2019. Οι μεγάλοι ευρωπαϊκοί αερομεταφορείς έχουν πέσει όλοι ή βρίσκονται εκτός της κατάταξης. Έχουν αντικατασταθεί από αεροπορικές εταιρείες που έχουν σημαντικές δραστηριότητες στην Κίνα και τις ΗΠΑ, οι οποίες κατάφεραν να διατηρήσουν καλύτερα τη χωρητικότητα. Για παράδειγμα, η Ryanair και η easyJet, οι δύο μεγαλύτεροι ευρωπαϊκοί αερομεταφορείς, έχουν πέσει από την 5η και την 8η θέση αντίστοιχα, στην 7η και 16η. Η Lufthansa, η British Airways και η Air France, οι μεγαλύτεροι αερομεταφορείς της Ευρώπης, είναι εκτός από τη λίστα των κορυφαίων 20, όπως και η Emirates και η Air Canada.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι ψήφισαν οι Βριλησσιώτες

Εγγεγραμμένοι 22.775 Έγκυρα 12.151 Άκυρα 134 Συμμετοχή 12.386 Λευκά 101 ...