Κυριακή 2 Ιανουαρίου 2022

Θα έλθει το τέλος του covid-19 εντός του 2022;

Σίγουρα, το 2022 θα είναι καθοριστικός χρόνος για την εξέλιξη της παγκόσμιας κρίσης με αφορμή τον covid-19. Όπως έχουμε αναφέρει, η εν λόγω κρίση χρησιμοποιήθηκε από τη γνωστή ομάδα του Davos, για να πραγματοποιήσει το σχέδιο της για τη δημιουργία μιας νέας κοινωνίας. Ο τίτλος του σχεδίου ήταν “Μεγάλη επανεκκίνηση (Great Reset)”. Μελετώντας προσεκτικά τα χαρακτηριστικά του σχετικού σχεδιασμού, μπορούσε με άνεση να διακρίνει την τάση της ομάδας αυτής να αναλάβει άτυπα μια υπερεθνική εξουσία και να εφαρμόσει συστήματα ελέγχου της κοινωνικής συμπεριφοράς παρόμοια με αυτά που ήδη δοκιμάζονται (σε ευρεία κλίμακα) στην Κίνα. Ελάχιστοι είναι σε θέση να γνωρίζουν το βαθμό υλοποίησης του σχεδιασμού αυτού και τις καταστάσεις που θα προκύψουν στο μέλλον. Το σίγουρο είναι η κρίση του covid-19 φαίνεται να βαδίζει στο τέλος της. Την ώρα που ο αριθμός των κρουσμάτων έπεφτε με σταθερό ρυθμό, εμφανίστηκε η μετάλλαξη “Ο”. Η εμφάνιση της οδήγησε τα ΜΜΕ σε μια νέα υστερία τρομοκράτησης των πολιτών. Την ίδια ώρα, οι υγειονομικές αρχές των περισσότερων χωρών με τα σχετικά κρούσματα διαβεβαίωναν ότι η εν λόγω μετάλλαξη ήταν περισσότερο μεταδοτική αλλά πολύ πιο ακίνδυνη από την “Δ”, η οποία ήταν πιο ήπια από την “A”. Αυτός ήταν και ο λόγος για τον οποίο ο αριθμός των θυμάτων (και των εισαγωγών σε ΜΕΘ) συνέχισε να μειώνεται παρά την αύξηση των κρουσμάτων. Στη συνέχεια παραθέτουμε τρία διαγράμματα από τη συμπεριφορά της “πανδημίας” στην περιοχή του Οντάριο του Καναδά. Ο λόγος που χρησιμοποιείται η περιοχή αυτή είναι η αξιοπιστία, η συνέχεια και η συνέπεια των στοιχείων που δημοσιεύονται από τις υγειονομικές αρχές. Στο πρώτο διάγραμμα παρουσιάζεται ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, με βάση τις δηλώσεις των ίδιων των πολιτών (επομένως δεν επηρεάζεται από τον αριθμό των ελέγχων που πραγματοποιούνται).
Στο επόμενο διάγραμμα παρουσιάζεται ο αριθμός των θανάτων που οφείλονται (αποκλειστικά σε covid-19).
Στο τρίτο διάγραμμα παρουσιάζεται η κατάσταση στις αντίστοιχες ΜΕΘ. Προσέξτε ότι εκεί, το υγειονομικό σύστημα ξεπέρασε ήδη κάθε πίεση και έχει επιστρέψει στην ομαλότητα.
Στο τέταρτο διάγραμμα παρουσιάζεται η συνεχιζόμενη τάση των ΜΜΕ (τουλάχιστον της περιοχής του Οντάριο του Καναδά) να παρουσιάζουν την αρνητική πλευρά των εξελίξεων και να διασπείρουν το φόβο στους πολίτες. Είναι περιττό να τονίσουμε ότι ο φόβος και η ψυχική πίεση, αποδυναμώνουν το ανοσοποιητικό σύστημα των ανθρώπων.
Επομένως, είναι πολύ πιθανό ότι το 2022, σαν ένας άλλος μάγος με δώρα, φέρνει την ανθρωπότητα πιο κοντά στο τέλος της “πανδημίας” του covid-19. Οι πολίτες πρέπει να οπλιστούν με κουράγιο, να κάνουν λίγο ακόμη υπομονή, να προσέξουν τη διατροφή και τον τρόπο ζωής τους και σε λίγο, ο “εφιάλτης” (τουλάχιστον αυτός) μπορεί να είναι παρελθόν. Το πιο συγκλονιστικό στοιχείο είναι ότι οι αγορές (για μια ακόμη φορά) έδειξαν την τεράστια δυνατότητα τους να αποτιμούν ορθά τις εξελίξεις. Στο διάγραμμα που ακολουθεί φαίνεται η πορεία του δείκτη DJIA. Όπως μπορείτε να παρατηρήσετε μετά από ένα μήνα σκληρής καταπόνησης (λόγω αιφνιδιασμού), η ανοδική πορεία του συνεχίστηκε απρόσκοπτα. Ιδιαίτερη σημασία πρέπει να δοθεί στον τρόπο που “αγνόησε” την εμφάνιση των μεταλλάξεων.
Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δώσουν οι επενδυτές στη μετοχή της εταιρείας Pfizer, Inc. (PFE.US). Στο εβδομαδιαίο διάγραμμα που ακολουθεί φαίνεται ότι • η απόσταση που κάλυψε η μετοχή κατά την πρόσφατη άνοδο της είναι περίπου ίση με το βάθος του πυθμένα που προηγήθηκε. • η πρόσφατη ανοδική κίνηση πραγματοποιήθηκε εκτός των λωρίδων Bollinger και έτσι τώρα πρέπει να επιστρέψει μέσα σε αυτές και να δημιουργήσει ένα σχηματισμό κορυφής Κατά τη γνώμη μας, η κατάληξη του εν λόγω σχηματισμού κορυφής θα δείξει την πορεία που θα ακολουθήσει η “πανδημία” του covid-19. Εάν λυθεί καθοδικά, τότε (και μόνο τότε) η κρίση θα είναι πολύ κοντά στο τέλος της.
Συμπέρασμα Η κρίση του covid-19 θα είναι ένα από τα θέματα που θα απασχολήσει την ανθρωπότητα (και τις αγορές) το 2022. Εκτός συγκλονιστικής ανατροπής, οδεύουμε με γρήγορο ρυθμό προς το τέλος της κρίσης και για αυτό οι πολίτες πρέπει να ανακτήσουν την αισιοδοξία τους, να διώξουν το φόβο, να αποτιμήσουν σωστά τις εξελίξεις και να προσέξουν τον εαυτό τους. Οι αγορές θα παραμείνουν στη θέση τους, έτοιμες να αναδιανείμουν τα κεφάλαια και να δείξουν το δρόμο σε αυτούς που διατηρούν καθαρό το μυαλό τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνήγορος του Πολίτη: Χορήγηση αποκλειστικής θέσης στάθμευσης σε δημότη με αναπηρία

Πολίτης με αναπηρία διαμαρτυρήθηκε για την ανάκληση απόφασης χορήγησης αποκλειστικής θέσης στάθμευσης από δήμο, στον οποίο είναι δημότης, δι...