Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2009

Η ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

Δύο ημέρες πρίν την έναρξη των μαθημάτων των σχολείων τα συνεργεία του δήμου προσπαθούν να διευθετήσουν εργασίες στα σχολεία.
Κάθε χρόνο στα σχολεία πρέπει να υπάρξουν παρεμβάσεις συντήρησης! Έτσι στις σχολικές επιτροπές οι εκπ΄ροσωποι καταθέτουν στον π΄ροεδρο της επιτροπής τις ανάγκες κατά τον μήνα Μάιο ώστε όλο το καλοκαίρι να υπάρχει χρόνος τα συνεργεία του δήμου να διευθετήσουν τις συντηρήσεις στα σχολέια.
Δυστυχώς ούτε κι εδώ ο δήμος ήταν συνεπής αφού δύο ημέρες πριν την έναρξη των μαθημάτων στα σχολεία βρίσκονται σε κακή κατάσταση.
Εφέτος μάλιστα πολλές από τις συντηρήσεις ο δήμος τις ανέθεσε σε ιδιώτες εργολάβους με αποτέλεσμα νέες δαπάνες να χρεωθεί ο δήμος όταν οι εργασίες αυτές γίνονταν από τα συνεργεία του δήμου σε μεγάλο ποσοστό!!!
Αυτή τη στιγμή ο δήμαρχος βρίσκεται στα σχολεία για να επιβλέψει τις εργασίες αφού δεν υπήρξε ενδιαφέρον και συντονισμός από τα συνεργεία.
Η εικόνα τελικά που παρουσιάζεται με τα ζητήματα αυτά δεν επιβαρύνουν μόνο την διοίκηση αλλά και τους επικεφαλής του διοικητικού προσωπικού που δίνουν το προσωπικό τους στίγμα σ' αυτές τις παρεμβάσεις. Δηλαδή κάποιοι διοικητικοί παράγοντες λειτουργούν με τα δικά τους κριτήρια και δίνουν τον δικό τους ρυθμό εκθέτοντας έτσι την διοίκηση του δήμου στις υποχρεώσεις της. Έτσι αναγκάζουν τον δήμαρχο να κάνει προσωπική εμφάνιση για επίβλεψη τη στιγμή που οι εργασίες αυτές έπρεπε να είχαν τελειώσει εντός του Αυγούστου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνήγορος του Πολίτη: Χορήγηση αποκλειστικής θέσης στάθμευσης σε δημότη με αναπηρία

Πολίτης με αναπηρία διαμαρτυρήθηκε για την ανάκληση απόφασης χορήγησης αποκλειστικής θέσης στάθμευσης από δήμο, στον οποίο είναι δημότης, δι...