Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2009

ΘΡΗΝΟΣ ΣΤΑ ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ

Τα Βριλήσσια έχασαν σήμερα ένα νέο, ένα λουλούδι πάνω στο ξεκίνημα της ζωής του, αθλητής, άριστος χαρακτήρας. Πρόκειται για τον Ιωσήφ Αμανατίδη, γιος του γνωστού και φίλου Κώστα Αμανατίδη, Πρόεδρο της Ένωσης Επαγγελματιών Βριλησσίων. 
Ο Ιωσήφ είχε βγει για διασκέδαση το Σάββατο το βράδυ και κατά πολύ κακή τύχη του το αυτοκίνητό του συγκρούστηκε με άλλο με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους δύο νέοι ένας εξ αυτών ήταν ο Ιωσήφ. Ο Γρηγόρης Κιλιτζίδης ήταν ο δεύτερος της παρέας που έχασε τη ζωή του μαζί με τον Ιωσήφ ενώ στο αυτοκίνητο βρίσκονταν και τρίτος νέος, ο οποίος κατά μεγάλη του τύχη δεν έπαθε τίποτα.
Οι δύο νέοι ήταν αθλητές, βολεϋμπολίστες της ΑΕΚ. Ο αθλητικός κόσμος θρηνεί το χαμό των νέων μα πάνω απ' όλους ο χαμός των δύο νέων είναι αβάσταχτος καϋμός για τους γονείς τους.
Ο πόνος όλων μας είναι απερίγραπτος. Συμπάσχουμε όλοι προς την οικογένεια του φίλου Κώστα για το χαμό του Ιωσήφ. 
Κώστα, κουράγιο!!!


ΠΑΡΑΘΕΤΟΥΜΕ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

" Θρήνος χωρίς τέλος...

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΣ
Το ελληνικό βόλεϊ βυθίστηκε στο πένθος. Θρηνεί δύο βολεϊμπολίστες που άφησαν την τελευταία τους πνοή στην άσφαλτο της Λεωφόρου Ποσειδώνος στο Δέλτα Φαλήρου. Πρόκειται για τον 24χρονο Ιωσήφ Αμανατίδη και τον 29χρονο Γρηγόρη Κυλιτζίδη που αγωνίζονταν στη Δεξαμενή Μεταμόρφωσης και βρήκαν ακαριαίο θάνατο όταν το αυτοκίνητό τους χτυπήθηκε από άλλο και έπεσε πάνω σε σταθμευμένο λεωφορείο. Ο τρίτος επιβάτης του μοιραίου Suzuki Jimny, ο πασαδόρος της ΑΕΚ Κώστας Στιβαχτής σώθηκε από θαύμα κι επειδή είχε ξαπλώσει να κοιμηθεί στο πίσω κάθισμα?
Γλίτωσε επειδή κοιμόταν
Ο Στιβαχτής νοσηλεύεται εκτός κινδύνου στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας με μώλωπες και εκδορές, είναι σοκαρισμένος και το μόνο που είπε σε συγγενείς του ήταν ότι κοιμόταν και κάποιο αυτοκίνητο τούς χτύπησε πίσω κι από την πλευρά του οδηγού. Το τροχαίο συνέβη περίπου στις 4.45 τα ξημερώματα της Κυριακής. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες το αυτοκίνητο των τριών παιδιών κατευθυνόταν από την Ποσειδώνος προς τη Συγγρού. Στο σημείο της παράκαμψης άλλο αυτοκίνητο που ερχόταν με μεγάλη ταχύτητα κι αρχικά κατευθύνονταν προς Πειραιά, άλλαξε λωρίδα κατεύθυνσης και χτύπησε με σφοδρότητα κι από πίσω αριστερά (πλευρά οδηγού) το αυτοκίνητο του Αμανατίδη. Το μικρό τζιπάκι των παιδιών που ήταν καμπριολέ (είχε κουκούλα) ξέφυγε από την πορεία του και με δύναμη συγκρούστηκε πλαγιομετωπικά κι από την πλευρά του συνοδηγού με λεωφορείο της ΕΘΕΛ που ήταν παρκαρισμένο στην άκρη του δρόμου.
Ακαριαίος θάνατος
Ο θάνατος των δύο παιδιών που κάθονταν στα μπροστινά καθίσματα ήταν ακαριαίος, ενώ ο Στιβαχτής ξύπνησε αρκετές ώρες αργότερα στο νοσοκομείο της Νίκαιας. Σοκαρισμένοι και οι φίλοι των παιδιών ?οι περισσότεροι βολεϊμπολίστες? που ακολουθούσαν με άλλα αυτοκίνητα.. Δεν μπορούσαν να πιστέψουν στα μάτια τους. Το γλέντι μετατράπηκε σε θρήνο από τη μια στιγμή στην άλλη. Τραγικές φιγούρες οι γονείς των αθλητών που κατέρρευσαν στην τραγική είδηση, ενώ συγκλονισμένοι είναι οι συγγενείς, φίλοι, συμπαίκτες και απλοί άνθρωποι του βόλεϊ που γνώριζαν τα δύο παιδιά.
Ηταν συμπαίκτες...
Να σημειωθεί πως οι Αμανατίδης, Κυλιτζίδης και Στιβαχτής πριν από δύο χρόνια ήταν συμπαίκτες στο Παγκράτι. Ο Αμανατίδης πέρυσι αγωνίστηκε στην ΑΕΚ την οποία οδήγησε στην Α1, ενώ ο Κυλιτζίδης ξεκίνησε από την Πετρούπολη, μετά το Παγκράτι πήγε στον Εσπερο και από φέτος ήταν στη Μεταμόρφωση. Ο Στιβαχτής είναι πασαδόρος της ΑΕΚ.
Ο προπονητής της Δεξαμενής Μεταμόρφωσης Μάρκος Κωβαίος ήταν από τους πρώτους που έφτασαν στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας ειδοποιώντας τους τραγικούς γονείς. «Δεν είναι εύκολο να μιλάς. Κουράγιο στις οικογένειες και θερμά συλλυπητήρια. Ας είναι τα τελευταία παιδιά που χάνουμε στην άσφαλτο» είπε σοκαρισμένος ο Κωβαίος. Τα συλληπητήριά τους εξέφρασαν οι διοικήσεις της ΕΟΠΕ και της ΕΣΑΠ.
«Κουράγιο στους γονείς»
Παράγοντες, προπονητές και αθλητές της ΑΕΚ ήταν από τους πρώτους που βρέθηκαν στο πλευρό του Κώστα Στιβαχτή. Συγκλονισμένος ο τεχνικός της Ενωσης Κώστας Αρσενιάδης που γνώριζε τα παιδιά και από την εποχή που ήταν στο Παγκράτι, ενώ ο πρώην τεχνικός της ΑΕΚ Νίκος Νεόφυτος, που πέρυσι είχε παίκτες τους Στιβαχτή, Αμανατίδη, είπε: «Ο πόνος μας είναι αβάσταχτος. Κουράγιο στους γ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνήγορος του Πολίτη: Χορήγηση αποκλειστικής θέσης στάθμευσης σε δημότη με αναπηρία

Πολίτης με αναπηρία διαμαρτυρήθηκε για την ανάκληση απόφασης χορήγησης αποκλειστικής θέσης στάθμευσης από δήμο, στον οποίο είναι δημότης, δι...