Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2011

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΟΔΟΥ ΑΡΓΥΡΟΚΑΣΤΡΟΥ


Ο Δήμαρχος Βριλησσίων βάζει σε κίνδυνο παιδιά


Ένα καινούργιο ατύχημα συνέβη πριν λίγες μέρες στο επικίνδυνο σταυροδρόμι Αργυροκάστρου-Ταϋγέτου, στο οποίο μάλιστα λίγο έλειψε να εμπλακεί μια κυρία με το μωρό της σε καροτσάκι. Η σύγκρουση ήταν σφοδρή και μετά απ’ αυτή τα αυτοκίνητα έπεσαν με δύναμη επάνω στους τοίχους των παρακείμενων σπιτιών. Αν κάποιος πεζός περνούσε από εκείνο το σημείο δύσκολα θα γλίτωνε, όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες του ατυχήματος που σας στέλνουμε.


Η κατάσταση στο σταυροδρόμι επιδεινώθηκε λίγες μέρες πριν τις τελευταίες δημοτικές εκλογές, όταν ο Δήμαρχος άλλαξε τη φορά μονοδρόμησης τμήματος της οδού Εθνικής Αντιστάσεως, με αποτέλεσμα να διοχετευθεί η κίνηση στην οδό Αργυροκάστρου, καθώς και στην οδό Ταϋγέτου, η οποία περνάει μπροστά από τέσσερα σχολεία. Χιλιάδες αυτοκίνητα περνούν καθημερινά μπροστά από σχολεία, επειδή ο Δήμαρχος για δικούς του λόγους ήθελε προεκλογικά να μηδενίσει την κίνηση σε ένα τμήμα της οδού Εθνικής Αντιστάσεως.


Μια γιαγιά που μένει επάνω στη διασταύρωση Ταϋγέτου-Αργυροκάστρου και φροντίζει τα εγγονάκια της, μετά το προχθεσινό ατύχημα πήρε έντρομη στο τηλέφωνο τον Δήμαρχο και του ζήτησε να πάρει μέτρα γιατί κινδυνεύει η οικογένειά της. Αυτός της απάντησε: «Τι να κάνω εγώ; Ατυχήματα συμβαίνουν σε όλη την Αθήνα και στα Βριλήσσια, ας είναι πιο προσεκτικοί οι οδηγοί». Ξέχασε να πει ότι ο ίδιος με δική του απόφαση έριξε τα χιλιάδες αυτοκίνητα στο επικίνδυνο σταυροδρόμι και αύξησε κατακόρυφα την πιθανότητα ατυχημάτων. Μετά ο Δήμαρχος έκλεισε το τηλέφωνό του για να μην του χαλάνε την ησυχία.


Ειρωνεύεται εύκολα ο Δήμαρχος Βριλησσίων και οι κάτοικοι της Αργυροκάστρου το έχουν νοιώσει συχνά στο πετσί τους. Όταν του μιλούν για τους κινδύνους που απειλούν τα παιδιά τους και την καταστροφή της καθημερινότητάς τους αυτός τους αντιμετωπίζει με ένα παγερό και ανέκφραστο ύφος σαν ξένους ή εχθρούς. Αυτή η συμπεριφορά αποτελεί κακό πολιτισμικό προηγούμενο για τα Βριλήσσια και τον κάνει να φαίνεται κατώτερος του αξιώματός του.


Από σήμερα που άρχισαν τα μαθήματα θα περνούν συνεχώς παιδιά από το επικίνδυνο σταυροδρόμι Ταϋγέτου-Αργυροκάστρου, το οποίο απέχει μερικές δεκάδες μέτρα από τα σχολεία της περιοχής. Οι μαθητικές διελεύσεις που συμβαίνουν καθημερινά από την Ταϋγέτου είναι χιλιάδες, επειδή το κάθε παιδί περνάει τον δρόμο αυτό παραπάνω από μία φορά. Με απόφαση του Δημάρχου αυτά τα παιδιά, πολλά εκ των οποίων με μηχανάκια και ποδήλατα, θα παίζουν καθημερινά ρώσικη ρουλέτα με χιλιάδες αυτοκίνητα κάθε είδους, μέχρι φορτηγά και πούλμαν. Στην παραπάνω διασταύρωση οι δρόμοι είναι στενοί και η ορατότητα πολύ κακή, γι αυτό συμβαίνουν συστηματικά ατυχήματα. Είναι απλά θέμα χρόνου το πότε θα συμβεί το επόμενο. Είναι αδιανόητο ο Δήμαρχος να περιφρονεί τις αυστηρές διατάξεις των υπουργείων Υποδομών, Παιδείας και Προστασίας του Πολίτη, που αφορούν στην κίνηση οχημάτων μπροστά σε σχολεία. Είναι υπεύθυνος για τα σχολεία και την ασφάλεια των μαθητών της περιοχής του και οφείλει επιτέλους να το συναισθανθεί.




Την επιστολή υπογράφουν οι παρακάτω ενήλικοι κάτοικοι της οδού Αργυροκάστρου:


Γιώργος Ζαφειρόπουλος, Αναστασία Κουμούλα, Βασίλης Ζαφειρόπουλος, Σταμάτης Ζαφειρόπουλος, Στέφανος Ζαφειρόπουλος, Σωτήριος Ποταμίτης, Αγγελική Ποταμίτη, Κωνσταντίνος Ποταμίτης, Παναγιώτης Σπηλιόπουλος, Μαρία Καμπούρη, Μιλτιάδης Σπηλιόπουλος, Αναστασία Σπηλιοπούλου, Αναστασία Καμπούρη, Σωτήρης Καραμπάτος, Βασιλική Μπουρλή, Αντώνης Καφίρης, Ευάγγελος Καφίρης, Λουκία Καφίρη, Ραλίτσα Δουκακάρου, Φεβρωνία Βλαχοπούλου, Βασίλης Δημόπουλος, Δέσποινα-Μαρία Σιανού, Στάθης Σπύρου, Γιάννης Γιαπαλάκης, Σοφία Ασήμου, Ορέστης Μιχάλιος, Αργυρώ Χουσιάδα, Γιώργος Τσολάκης, Γιώργος Χουσιάδας, Αθανασία Χουσιάδα, Βασιλική Χουσιάδα, Λητώ Χουσιάδα, Ρίζος Τσολάκης, Ξανθίππη Τσολάκη, Γιάννης Καμάρας, Κουτουκσή Κλεονίκη, Αλέξανδρος Καμάρας, Κώστας Τσούβαλης, Ειρήνη Αποστολάκου, Ζαρκωτός Γιάννης, Λίτσα Μαντζαβίνου, Βασίλης Ζαρκωτός, Έφη Ζαρκωτού,






Σοβαρά ατυχήματα σε στενά δρομάκια χωρίς πεζοδρόμια σε απόσταση 30 μέτρων απο το Λύκειο


Στο σημείο αυτό συμβαίνουν κάθε μέρα χιλιάδες μαθητικές συνελεύσεις

Μόνο ο δήμαρχος μπορούσε να μετατρέψει σε ρώσικη ρουλέτα το μικροσκοπικό αυτό σταυροδρόμι.

4 σχόλια:

  1. Πάλι τα βάζουν, κακώς κατά τη γνώμη μου, οι συνδημότες μας με την Εθνικής Αντιστάσεως. Πρέπει να έχουν υπ' όψιν τους, και το έχουν, ότι και 1)η Εθνικής Αντιστάσεως είναι χαρακτηρισμένος πεζόδρομος 2)δεν έχει πεζοδρόμια 3)υπάρχει παιδικός σταθμός 4)ΟΛΗ η κίνηση, που σήμερα διαχέεται στις Αργυροκάστρου και λοιπές οδούς περνούσε από την Αντιστάσεως 4)και στη διασταύρωση Εθνικής Αάντιστάσεως γινόντουσαν ατυχήματα 5) και στην Εθνικής Αντιστάεως κυκλοφορούν μαμάδες με καροτσάκια και ηλικιωμένοι. Εκεί δεν κάθονται άνθρωποι; Η λύση είναι μια και απλή: κυκλοφοριακή μελέτη, προβλέπουσα και την, όσο δυνατόν, ισοκατανομή των κυκλοφοριακών φορτίων και σεβασμό στις περιουσίες αυτών που επλήρωσαν ακριβότερα τις, επί νομοθετημένων πεζοδρόμων, κατοικίες τους υπολογίζοντας ότι ο Δήμος κάποτε θα εφαρμόσει νόμους και διατάξεις. Όμως η Δημοτική αρχή "παίζει" με τις μονοδρομήσεις, αντιδρομήσεις κ.λπ. ΟΛΟΙ μαζί, λοιπόν, να συνεχίσουμε να πιέζουμε τη Δημοτική αρχή για τη σύνταξη και εφαρμογή κυκλοφοριακής μελέτης.
    Δημοσθένης Μπούκης του Γιάννη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. 1) Κανείς δεν τα βάζει με την Εθνικής Αντιστάσεως, αλλά με τη μεροληψία και ανεπάρκεια του Δημάρχου. 2) Γιατί ο Δήμαρχος μηδένισε την κίνηση στην Εθνικής Αντιστάσεως; Τα περί ισοκατανομής του κυκλοφοριακού φόρτου δεν ισχύει σ' αυτή την περίπτωση; 3) Και η Αργυροκάστρου είναι χαρακτηρισμένος πεζόδρομος, γιατί να επιφορτιστεί αυτή το πρόβλημα και όχι άλλοι γειτονικοί δρόμοι που δεν είναι πεζόδρομοι; 4) Στον παιδικό σταθμό της Εθνικής Αντιστάσεως περνούν τα ίδια με πριν αυτοκίνητα, μόνο που τώρα κάνουν έναν ανόητο και επικίνδυνο κύκλο χιλιομέτρων. 5)Τα παιδάκια του παιδικού σταθμού είναι αυστηρά επιτηρούμενα και δεν κυκλοφορούν μόνα τους στον δρόμο, αντίθετα με τους χιλιάδες μαθητές του γυμνασίου-λυκείου-δημοτικού. 6) Η διασταύρωση Αργυροκάστρου-Ταϋγέτου απέχει 30 μέτρα από το λύκειο και τη διασχίζουν διαρκώς μαθητές, πολλοί εκ των οποίων ριψοκίνδυνοι με ποδήλατα και μηχανάκια. 7) Στη διασταύρωση Αργυροκάστρου-Ταϋγέτου γίνονται από κακή παράδοση πολύ περισσότερα και σφοδρότερα ατυχήματα, ρωτήστε την τροχαία και θα εκπλαγείτε. 8) Οι κάτοικοι της Αργυροκάστρου επέλεξαν να κατοικήσουν μακριά από τη λεωφόρο Πεντέλης, σε αντίθεση με τους κατοίκους της Εθνικής Αντιστάσεως. Πώς βρέθηκε η Πεντέλης έξω από τα σπίτια τους; 9) Ούτε η Αργυροκάστρου έχει πεζοδρόμια. 10) Η Αργυροκάστρου έχει ακριβώς το ίδιο φάρδος με την Εθνικής Αντιστάσεως. 11) Δίπλα στα σχολεία και ειδικά στη διασταύρωση Αργυροκάστρου-Ταϋγέτου κυκλοφορούν πολύ περισσότεροι πεζοί και γυναικόπαιδα με καροτσάκια. 12) Αφού επρόκειτο να γίνει συνολική κυκλοφοριακή μελέτη των Βριλησσίων, γιατί έγινε η αντιδρόμηση της Εθνικής Αντιστάσεως πριν απ' αυτή; 13) Γιατί η αντιδρόμηση της Εθνικής Αντιστάσεως έγινε μια βδομάδα πριν τις δημοτικές εκλογές; 14) Γιατί η αντιδρόμηση της Εθνικής Αντιστάσεως έγινε αυθαίρετα χωρίς να προηγηθεί μια στοιχειωδώς αξιοπρεπής μελέτη; 15) Γιατί οι συσκευές μέτρησης της κυκλοφορίας στην Αργυροκάστρου, μετά την αντιδρόμηση της Εθνικής Αντιστάσεως, τοποθετήθηκαν την Καθαρή Δευτέρα που χιόνιζε και τη Μεγάλη Εβδομάδα; 16) Γιατί προτιμήθηκε ο μηδενισμός της κίνησης στην Εθνικής Αντιστάσεως, αντί της μείωσης, και η μεταφορά εξ’ ολοκλήρου του προβλήματος στην Αργυροκάστρου; 17) Δεν θα ήταν πιο δίκαιο να παρθεί πίσω η αντιδρόμηση της Εθνικής Αντιστάσεως και να αντιμετωπιστεί το πρόβλημά της στα πλαίσια της συνολικής κυκλοφοριακής μελέτης των Βριλησσίων;
    Είναι τόσα πολλά τα ερωτήματα, που έχουμε χάσει το μέτρημα.

    Γιώργος Ζαφειρόπουλος, κάτοικος Αργυροκάστρου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 1) Κανείς δεν τα βάζει με την Εθνικής Αντιστάσεως, αλλά με τη μεροληψία και ανεπάρκεια του Δημάρχου. 2) Γιατί ο Δήμαρχος μηδένισε την κίνηση στην Εθνικής Αντιστάσεως; Τα περί ισοκατανομής του κυκλοφοριακού φόρτου δεν ισχύει σ' αυτή την περίπτωση; 3) Και η Αργυροκάστρου είναι χαρακτηρισμένος πεζόδρομος, γιατί να επιφορτιστεί αυτή το πρόβλημα και όχι άλλοι γειτονικοί δρόμοι που δεν είναι πεζόδρομοι; 4) Στον παιδικό σταθμό της Εθνικής Αντιστάσεως περνούν τα ίδια με πριν αυτοκίνητα, μόνο που τώρα κάνουν έναν ανόητο και επικίνδυνο κύκλο χιλιομέτρων. 5)Τα παιδάκια του παιδικού σταθμού είναι αυστηρά επιτηρούμενα και δεν κυκλοφορούν μόνα τους στον δρόμο, αντίθετα με τους χιλιάδες μαθητές του γυμνασίου-λυκείου-δημοτικού. 6) Η διασταύρωση Αργυροκάστρου-Ταϋγέτου απέχει 30 μέτρα από το λύκειο και τη διασχίζουν διαρκώς μαθητές, πολλοί εκ των οποίων ριψοκίνδυνοι με ποδήλατα και μηχανάκια. 7) Στη διασταύρωση Αργυροκάστρου-Ταϋγέτου γίνονται από κακή παράδοση πολύ περισσότερα και σφοδρότερα ατυχήματα, ρωτήστε την τροχαία και θα εκπλαγείτε. 8) Οι κάτοικοι της Αργυροκάστρου επέλεξαν να κατοικήσουν μακριά από τη λεωφόρο Πεντέλης, σε αντίθεση με τους κατοίκους της Εθνικής Αντιστάσεως. Πώς βρέθηκε η Πεντέλης έξω από τα σπίτια τους; 9) Ούτε η Αργυροκάστρου έχει πεζοδρόμια. 10) Η Αργυροκάστρου έχει ακριβώς το ίδιο φάρδος με την Εθνικής Αντιστάσεως. 11) Δίπλα στα σχολεία και ειδικά στη διασταύρωση Αργυροκάστρου-Ταϋγέτου κυκλοφορούν πολύ περισσότεροι πεζοί και γυναικόπαιδα με καροτσάκια. 12) Αφού επρόκειτο να γίνει συνολική κυκλοφοριακή μελέτη των Βριλησσίων, γιατί έγινε η αντιδρόμηση της Εθνικής Αντιστάσεως πριν απ' αυτή; 13) Γιατί η αντιδρόμηση της Εθνικής Αντιστάσεως έγινε μια βδομάδα πριν τις δημοτικές εκλογές; 14) Γιατί η αντιδρόμηση της Εθνικής Αντιστάσεως έγινε αυθαίρετα χωρίς να προηγηθεί μια στοιχειωδώς αξιοπρεπής μελέτη; 15) Γιατί οι συσκευές μέτρησης της κυκλοφορίας στην Αργυροκάστρου, μετά την αντιδρόμηση της Εθνικής Αντιστάσεως, τοποθετήθηκαν την Καθαρή Δευτέρα που χιόνιζε και τη Μεγάλη Εβδομάδα; 16) Γιατί προτιμήθηκε ο μηδενισμός της κίνησης στην Εθνικής Αντιστάσεως, αντί της μείωσης, και η μεταφορά εξ’ ολοκλήρου του προβλήματος στην Αργυροκάστρου; 17) Δεν θα ήταν πιο δίκαιο να παρθεί πίσω η αντιδρόμηση της Εθνικής Αντιστάσεως και να αντιμετωπιστεί το πρόβλημά της στα πλαίσια της συνολικής κυκλοφοριακής μελέτης των Βριλησσίων;
    Είναι τόσα πολλά τα ερωτήματα, που έχουμε χάσει το μέτρημα.

    Γιώργος Ζαφειρόπουλος, κάτοικος Αργυροκάστρου

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Συνήγορος του Πολίτη: Χορήγηση αποκλειστικής θέσης στάθμευσης σε δημότη με αναπηρία

Πολίτης με αναπηρία διαμαρτυρήθηκε για την ανάκληση απόφασης χορήγησης αποκλειστικής θέσης στάθμευσης από δήμο, στον οποίο είναι δημότης, δι...