Τετάρτη 9 Ιουνίου 2010

ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΟ ΡΕΜΑ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ

Την αποψίλωση μέρους της χλωρίδας του ρέματος Χαλανδρίου, από συνεργεία του δήμου, προκειμένου να κατασκευαστεί αναψυκτήριο- καφετέρια στο χώρο, κατήγγειλε με ερώτησή του προς τους υπουργούς Εσωτερικών και Περιβάλλοντος, ο ανεξάρτητος, πλέον, βουλευτής Φώτης Κουβέλης.



Στηριζόμενος σε καταγγελία κατοίκων και του συλλόγου Προστασίας Περιβάλλοντος και Ρεματιάς Πεντέλης – Χαλανδρίου, ο κ. Κουβέλης θέτει τα εξής ερωτήματα:


- Αν υπάρχει σχετική απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Χαλανδρίου για την κατασκευή αναψυκτηρίου – καφετέριας στον προαναφερόμενο χώρο


- Αν έχει εκδοθεί σχετική άδεια από την αρμόδια πολεοδομική υπηρεσία και


- Σε ποιες ενέργειες προτίθενται να προβούν οι υπουργοί, άμεσα, προκειμένου να αποτραπεί οποιασδήποτε παρέμβαση η οποία προβλέπεται ότι θα αλλοιώσει την αισθητική του τοπίου και θα δημιουργήσει αυξημένο κίνδυνο πυρκαγιών.


Να σημειωθεί ότι το Ρέμα Χαλανδρίου αποτελεί προστατευόμενη περιοχή και τοπίο, βάσει διατάγματος, ενώ είναι από τους λίγους πνεύμονες πρασίνου που διατηρούνται στην Αττική.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνήγορος του Πολίτη: Χορήγηση αποκλειστικής θέσης στάθμευσης σε δημότη με αναπηρία

Πολίτης με αναπηρία διαμαρτυρήθηκε για την ανάκληση απόφασης χορήγησης αποκλειστικής θέσης στάθμευσης από δήμο, στον οποίο είναι δημότης, δι...