Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2010

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΡΑΓΚΟΥΣΗ-ΔΑΣΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΄΄ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ΄΄

Την άποψή του για την ένταξη της χώρας στο Mνημόνιο αλλά και για τις αλλαγές που θα επιφέρει το επαναστατικό σχέδιο, για την τοπική αυτοδιοίκηση, του Καλλικράτη, εξέφρασε σε συνάντησή του με τον υπουργό Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Γιάννη Ραγκούση, ο πρόεδρος του ΣΕΒ, κ. Δ. Δασκαλόπουλος.



Θεωρώντας ως ψευδοδίλλημα τον διχασμό υπέρ ή κατά του Mνημονίου, αξιολογώντας ως απόλυτα αναγκαίες τις αλλαγές που επιφέρει, το χαρακτήρισε ως ένα δυναμικό business plan και ανέφερε χαρακτηριστικά πως "ωστόσο υπάρχουν χρήματα", τα οποία μπορούν να βρεθούν μέσα από την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής.


Κάνοντας, παράλληλα, ιδιαίτερη αναφορά στον Καλλικράτη, επεσήμανε την ανησυχία του πως αν δεν εφαρμοσθεί σωστά, ελλοχεύει ο κίνδυνος να επιφέρει ένα νέο στρώμα γραφειοκρατίας που ενδεχομένως να έχει αρνητικές επιπτώσεις σε βάρος του δημοσίου τομέα.


Τέλος τόνισε πως ο Καλλικράτης αποτελεί απτή απόδειξη ότι μπορεί να υπάρξει εθνική βούληση για πραγματική αλλαγή έξω και πέρα από το Μνημόνιο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνήγορος του Πολίτη: Χορήγηση αποκλειστικής θέσης στάθμευσης σε δημότη με αναπηρία

Πολίτης με αναπηρία διαμαρτυρήθηκε για την ανάκληση απόφασης χορήγησης αποκλειστικής θέσης στάθμευσης από δήμο, στον οποίο είναι δημότης, δι...