Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2010

Σε ετοιμότητα ο Δήμος Μελισσίων ενόψει της μετάβασης στο νέο Καλλικρατικό Δήμο Πεντέλης

Ο Δήμος Μελισσίων ολοκλήρωσε τις προετοιμασίες, που απαιτούνταν από το Υπουργείο Εσωτερικών, προκειμένου να εξασφαλισθεί η ομαλή και αποτελεσματική λειτουργία του νέου Καλλικρατικού Δήμου Πεντέλης.


Ειδικότερα οι ενέργειες αυτές ήταν: α) η ανάρτηση στο δημοτικό κατάστημα των απαραίτητων πινακίδων με την ονομασία του νέου Δήμου, καθώς και την ονομασία της δημοτικής ενότητας, β) η εξασφάλιση του χώρου και της υλικοτεχνικής υποδομής για το νέο διευρυμένο Δημοτικό Συμβούλιο και γ) η αλλαγή σφραγίδων, λογοτύπων, ειδών γραφικής ύλης και εντύπων.


Επίσης βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία μεταφοράς δεδομένων για την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης ενοποίησης των υφισταμένων ψηφιακών και πληροφοριακών συστημάτων των τριών δήμων, ώστε από 3/1/2011 να υπάρξει: α) νέο ενιαίο ηλεκτρονικό πρωτόκολλο, β) νέο ενοποιημένο δημοτολόγιο και γ) νέα ταμειακή υπηρεσία.


Ο Δήμαρχος Μελισσίων Μανώλης Γραφάκος δήλωσε σχετικά με το θέμα: «Είμαστε έτοιμοι σε πρώτη φάση, ώστε ο σημερινός Δήμος να υποδεχθεί τις αλλαγές που φέρνει το σχέδιο Καλλικράτης. Ελπίζω να λειτουργήσουμε σωστά. Είμαι βέβαιος ότι οι δημότες θα δείξουν την απαραίτητη ανοχή τις πρώτες μέρες, συμβάλλοντας έτσι στην ομαλή λειτουργία της νέας δημοτικής αρχής».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνήγορος του Πολίτη: Χορήγηση αποκλειστικής θέσης στάθμευσης σε δημότη με αναπηρία

Πολίτης με αναπηρία διαμαρτυρήθηκε για την ανάκληση απόφασης χορήγησης αποκλειστικής θέσης στάθμευσης από δήμο, στον οποίο είναι δημότης, δι...