Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2011

ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

Αρνούνται οι δημότες και οι φορείς της πόλης να συμμετέχουν στην δημοτική επιτροπή διαβούλευσης του δήμου.
Το πρόγραμμα ΄΄Καλλικράτης΄΄ προβλέπει την σύσταση μιας επιτροπής που αθ αποτελείται απο 25 έως 50 μέλη και που σκοπό θα έχει να γνωμοδοτεί και να εισηγείται στο δημοτικό συμβούλιο απόψεις και θέσεις σε πολλά ζητήματα της πόλης όπως το τεχνικό πρόγραμμα, τον προϋπολογισμό και άλλα.
Η δημοτική αρχή απευθύνθηκε στους φορείς και σε δημότες και ανατποκρίθηκαν μόλις 17 άτομα. Έτσι στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο που υπήρχε ως θέμα συζήτησης διαπιστώθηκε ότι δεν μπορεί να συσταθεί η επιτροπή και με την σύμφωνη γνώμη όλων το θέμα αναβλήθηκε γαι το επόμενο δημοτικό συμβούλιο την ερχόμενη εβδομάδα με την ελπίδα να βρεθούν εκπρόσωποι φορέων και δημότες να στελεχώσουν την επιτροπή.
Είναι περίεργο πάντως που, κυρίως, φορείς δεν ανταποκρίνονται σ΄αυτό το κάλεσμα. Ίσως να μην έχουν ανημερωθεί οι φορείς απο τη δημοτική αρχή και να μην το γνωρίζουν ίσως ακόμη και να είναι επιλογή των φορέων αλλά και των δημοτών να μην συμμετέχουν. Σ΄αυτή την περίπτωση η κοινωνία εκφράζει την άρνησή της ακόμη και σε όργανα διαμόρφωσης θέσεων για τις εξελίξεις στην πόλη τους.
Είναι λυπηρό!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνήγορος του Πολίτη: Χορήγηση αποκλειστικής θέσης στάθμευσης σε δημότη με αναπηρία

Πολίτης με αναπηρία διαμαρτυρήθηκε για την ανάκληση απόφασης χορήγησης αποκλειστικής θέσης στάθμευσης από δήμο, στον οποίο είναι δημότης, δι...