Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2011

ΑΠΕΤΥΧΑΝ ΤΑ ΠΑΚΕΤΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΡΑ ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΜΑΖΙ



Τόσο το 1ο Πακέτο στήριξης τον Μάιο του 2010 , όσο και το 2ο πακέτο στήριξης τον περασμένο Ιούλιο, απέτυχαν να σταματήσουν την ανοδική πορεία των Spread στα 10ετή Ελληνικά Ομόλογα, που κατακτούν νέο υψηλό και πλησιάζουν προς τις 1800 μονάδες. Όσο περισσότερο αυξάνονται τα Spread, τόσο περισσότερο λιγοστεύουν και οι πιθανότητες, η Ελλάδα να τα καταφέρει και να μην υποβαθμιστεί στην κατώτερη κατηγορία βαθμολογιών από τους επενδυτικούς οίκους.
Το διάγραμμα δείχνει την εξέλιξη των spreads. Η,εγάλη άνοδος αρχίζει απο την αρχή του 2010. Καμιά περίοδο μέχρι σήμερα δεν επήλθε κάποια βελτίωση στις τιμές των ομολόγων. Εξ αιτίας της ανόδου αυτής αυξήθηκαν και οι τιμές των CDS, που μετρούν ουσιαστικά τον κίνδυνο προς την αποτυχία της διάσωσης της οικονομίας. Να σημειώσουμε ότι χθές τα CDS σημείωσαν νέο ρεκόρ πάνω απο 2700 μονάδες βάσης. Εκεί έχουν ΄΄ποντάρει΄΄ οι κερδοσκόποι και κυρίως οι έχοντες την σωστή πληροφόρηση εκ των έσω.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνήγορος του Πολίτη: Χορήγηση αποκλειστικής θέσης στάθμευσης σε δημότη με αναπηρία

Πολίτης με αναπηρία διαμαρτυρήθηκε για την ανάκληση απόφασης χορήγησης αποκλειστικής θέσης στάθμευσης από δήμο, στον οποίο είναι δημότης, δι...