Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2011

Ο ΟΜΠΑΜΑ ΠΑΡΕΜΒΑΙΝΕΙ ΕΚ ΝΕΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Ο Πρόεδρος Ομπάμα και πάλι παρεμβαίνει για την Ευρωπαϊκή κρίση κατηγορώντας κυρίως την Γερμανία ότι δεν έπραξαν τα δέοντα για να αποφευχθούν τα χειρότερα.
Είπε χαρακτηριστικά: ΄΄Η Ελλάδα είναι προφανώς το μεγαλύτερο πρόβλημα. Οι Ευρωπαίοι κάνουν κάποια βήματα για να επιβραδύνουν την κρίση αλλά όχι για να άρουν την κρίση. Το μεγαλυτερο πρόβλημα είναι τι θα θα συμβεί με την Ισπανία και την Ιταλία εάν οι αγορές συνεχίσουν να ασκούν πι«Αυτή τη στιγμή έχετε ένα ενιαίο νόμισμα αλλά όχι ένα ενιαίο σύνολο οικονομικών πολιτικών, και αυτό έχει δημιουργήσει μεγάλη δυσκολία», σχολίασε, επίσης, ο Αμερικανός Πρόεδρος, επισημαίνοντας ότι η ευρωπαϊκή κρίση προκαλεί μεγάλα προβλήματα και στην διεθνή, παγκοσμιοποιημένη οικονομία. Η κρίση έχει «τεράστιες συνέπειες για την Αμερική, ολόκληρο το ημισφαίριο, όχι μόνο τις Ηνωμένες Πολιτείες»έσεις σε αυτές τις πολύ μεγάλες χώρες.
«Αυτή τη στιγμή έχετε ένα ενιαίο νόμισμα αλλά όχι ένα ενιαίο σύνολο οικονομικών πολιτικών, και αυτό έχει δημιουργήσει μεγάλη δυσκολία», σχολίασε, επίσης, ο Αμερικανός Πρόεδρος, επισημαίνοντας ότι η ευρωπαϊκή κρίση προκαλεί μεγάλα προβλήματα και στην διεθνή, παγκοσμιοποιημένη οικονομία. Η κρίση έχει «τεράστιες συνέπειες για την Αμερική, ολόκληρο το ημισφαίριο, όχι μόνο τις Ηνωμένες Πολιτείες»
Ο υπουργός Οικονομικών των Ηνωμένων Πολιτειών Τίμοθι Γκάιτνερ θα συμμετάσχει την Παρασκευή στη σύνοδο των υπουργών Οικονομίας και Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ενωσης (Ecofin) στο Βρότσλαβ της Πολωνίας, ανακοίνωσε το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών.
"Επειτα από πρόσκληση της πολωνικής κυβέρνησης, ο υπουργός Οικονομικών θα μεταβεί στο Βρότσλαβ για να συμμετάσχει στις 16 Σεπτεμβρίου 2011 σε μία συνάντηση του Συμβουλίου Οικονομικών Υποθέσεων της ΕΕ και στο χρηματοπιστωτικό φόρουμ" που οργανώνεται από τον κύκλο Eurofi, αναφέρεται σε ανακοίνωση του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνήγορος του Πολίτη: Χορήγηση αποκλειστικής θέσης στάθμευσης σε δημότη με αναπηρία

Πολίτης με αναπηρία διαμαρτυρήθηκε για την ανάκληση απόφασης χορήγησης αποκλειστικής θέσης στάθμευσης από δήμο, στον οποίο είναι δημότης, δι...