Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2011

ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ ΄΄ΤΑ ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ΄΄

Χθες βράδυ ο δημοτικός συνδυασμός ΄΄ΤΑ ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ΄΄ είχαν μινι συνεδρίαση, κυρίως στελεχών, όπου έγινε ενημέρωση απο τον επικεφαλής του συνδυασμού για τα γεγονότα στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι όλα τα στελέχη επικρότησαν την αποχώρηση απο τη συνεδρίαση και ζήτησαν περαιτέρω πρωτοβουλίες προκειμένου να ενημερωθεί η τοπική κοινωνία.
Μια εκ των αποφάσεων που ελήφθησαν είναι η δημοσίευση ανακοίνωσης - καταγγελίας εναντίον του δημάρχου για τις συμπεριφορές του αλλά και την απαξιωτική αντιμετώπιση όλων των δημοτικών συμβούλων που εργάζονται και συμμετέχουν στις συνεδριάσεις του Δ.Σ. με γνώμωνα το συμφέρον του Δήμου.
Συζητήθηκε η στρέβλωση της λειτουργίας των θεσμών απο την πλευρά του δημάρχου, στηριγμένος πάντα στο γεγονός ότι κατέχει τη θέση του δημάρχου και έχει την πλειοψηφία στο δημοτικό συμβούλιο ώστε να ψηφίζεται κάθε εισήγησή του ενώ κάθε άλλη πρόταση υποβαθμίζεται και υποτιμάται.
Εντοπίστηκε, επίσης, κυρίως απο στελέχη του συνδυασμού το γεγονός ότι η συμπεριφορά του δημάρχου δεν είναι ισοδύναμη με όλους τους δημοτικούς συμβούλους. Σημειώθηκε η διαφορετική συμπεριφορά με ορισμένους συμβούλους κι αυτό αποτέλεσε σημείο ενίσχυσης της στρέβλωσης των θεσμών απο την πλευρά του δημάρχου αλλά και του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου. Ιδιαίτερα για τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου συζητήθηκε η διαφορετική εφαρμογή του κανονισμού της λειτουργίας του Δ.Σ. όταν ομιλεί ο δήμαρχος.
Συζητήθηκαν αναλυτικά όλα τα σημεία της λειτουργίας του θεσμού αλλά δεν εξαντλήθηκαν τα ζητήματα. Έτσι ανανεώθηκε η συνεδρίαση ώστε να συμμετέχουν όλα τα μέλη του συνδυασμού και να δοθεί η ευκαιρία να ακουστούν περισσότερες απόψεις και να ενημερωθούν όλοι για τις όποιες εξελίξεις υπάρξουν στο μέλλον. Εκείνο που φαίνεται είναι ότι ο συνδυασμός θα προκαλέσει με έντονο τρόπο αλλαγές τουλάχιστον στη λειτουργία των θεσμών με αφορμή όσα έγιναν στην τελευταία συνεδρίαση.
Να τονιστεί ότι ο συνδυασμός έδωσε μεγάλη βαρύτητα στα τελευταία γεγονότα θεωρώντας ότι οι θεσμοί πρέπει να λειτουργούν με τους κανόνες της δημοκρατίας και να μην παραβιάζονται απο κανένα πολύ περισσότερο απο τον πρώτο δημότη της πόλης, απο τον οποίο όλοι περιμένουν παράδειγμα άριστης και δίκαιης συμπεριφοράς. Θεώρησαν όλα τα στελέχη ότι η κατάσταση ΄΄δεν πάει άλλο΄΄.
Επισημάνθηκε ότι όλη η αντιπολίτευση δεν βρίσκεται στην ίδια κατεύθυνση. Προκάλεσε, επίσης, εντύπωση πώς οι υπόλοιποι συνδυασμοί που έχουν ισχυρότερη θέση στο δημοτικό συμβούλιο παραμένουν απαθείς στην κατάσταση που έχει επιβάλλει ο δήμαρχος.
Αναμένουμε την τελική ανακοίνωση του συνδυασμού που απ΄ότι φαίνεται θα προκαλέσει και θα ταράξει την νηνεμία που θέλουν κάποιοι να υπάρχει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνήγορος του Πολίτη: Χορήγηση αποκλειστικής θέσης στάθμευσης σε δημότη με αναπηρία

Πολίτης με αναπηρία διαμαρτυρήθηκε για την ανάκληση απόφασης χορήγησης αποκλειστικής θέσης στάθμευσης από δήμο, στον οποίο είναι δημότης, δι...