Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2011

ΥΨΗΛΕΣ ΒΡΑΧΥΠΡΟΘΕΣΜΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

Απο το υπουργείο εσωτερικών ανακοινώθηκαν οι οικονομικές υποχρεώσεις των δήμων της χώρας. Τα στοιχεία έδωσαν οι ίδιο οι δήμοι και δημοσιεύθηκαν χθες στις εφημερίδες.
Ο δήμος Βριλησσίων έχει μακροπρόθεσμες υποχρεώσεις ύψους 7.168.349 ευρώ και βραχυπρόθεσμες 4.830.839 ευρώ.  Σύνολο υποχρεώσεων 11.999.188 ευρώ. Τις οικονομικές υποχρεώσεις ο δήμαρχος τις έθετε στα επτά εκατομμύρια εξαπατώντας και το δημοτικό συμβούλιο και τους δημότες προεκλογικά. Να βάλλουμε ένα τέλος στα ψέμματα. Εδώ είναι η αλήθεια.
Αυτές οι υποχρεώσεις είναι προς εξέταση. Δεν γνωρίζουμε τι περιλαμβάνουν. Είναι για παράδειγμα η υποχρέωση του Δήμου στην ΕΥΔΑΠ το 1,5 εκατομμύρια ευρώ; Είναι τα 10 εκατομμύρια η αποζημείωση για το Ο.Τ. 61 αν και εφόσον δεν υπάρξουν κρατικοί πόροι; Και μάλλον δεν πρόκειται να πάρει ο δήμος Βριλησσίων κάποια οικονομική στήριξη για την απόκτηση του Ο.Τ. 61.
Αν ρωτήσει κανείς το δήμαρχο γιατί αυτή η κατάσταση θα εισπράξει την εξής απάντηση:
΄΄Άλλοι δήμοι βρίσκονται σε χειρότερη οικονομική κατάσταση΄΄.
Δεν θα μας πει, ασφαλώς, οι οικονομικές υποχρεώσεις είναι σε άμεση σχέση με τη γενικότερη οικονομική κατάσταση του δήμου. Υποχρεώσεις μπορεί να υπάρχουν για πολλούς λόγους όμως υπάρχει και κάποιο όριο είτε τεχνοκρατικά οριζόμενο είτε ηθικά. Είναι βέβαιο ότι ο δήμαρχος τον δεύτερο παράγοντα δεν τον ξέρει!!! Για το δεύτερο είναι βέβαιο ότι ο ίδιος δεν το ξέρει αλλά κα΄ποιοι τον συμβουλεύουν και το έμαθε!!!
Θα βάλλουμε και ένα προβληματισμό. Αν λάβουμε υπ΄όψη μας την τελευταία εγκύκλιο του κ. Σαχινίδη που αναφέρεται στην περιουσία των ΟΤΑ είναι ενδεχόμενο να προβεί ο δήμος όχι μόνο στην απόκτηση του Ο.Τ. 61 αλλά και να πουλήσει άλλα περιουσιακά στοιχεία για την αποπληρωμή των οικονομικών υποχρεώσεών του. Διάσταση πιθανόν που δημιουργεί σε πολλούς το αίσθημα της υπερβολής και ενδεχομένως να υποθέσει ΄ποτι προκαλούμε τρομοκρατία. Όμως ας μας πει κάποιος απ΄αυτούς, μεταξύ των οποίων και ο δήμαρχος, ποιός φανταζόταν ότι η οικονομική κατάσταση της Ελληνικής οικονομίας είναι σε επίπεδο πλήρους χρεοκοπίας;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνήγορος του Πολίτη: Χορήγηση αποκλειστικής θέσης στάθμευσης σε δημότη με αναπηρία

Πολίτης με αναπηρία διαμαρτυρήθηκε για την ανάκληση απόφασης χορήγησης αποκλειστικής θέσης στάθμευσης από δήμο, στον οποίο είναι δημότης, δι...