Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2011

TA ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Από τη στήλη «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» του



«ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΤΥΠΟΥ» σελ.11 με τίτλο :


«Νέα Δημοκρατία: Με προτάσεις ελπίδας θα απαντήσει ο Σαμαράς στα διλήμματα Παπανδρέου»


Μ ε ξεκάθαρες τις θέσεις της Ν. Δ. απέναντι στις εξαγγελίες της κυβέρνησης και δικαιωμένος από τις «προβλέψεις» του στην οικονομική πολιτική, ο Αντώνης Σαμαράς ετοιμάζεται για την επίσκεψή του στη ΔΕΘ, το μεθεπόμενο Σαββατοκύριακο. Όπως επισημαίνουν γαλάζια στελέχη, ο πρόεδρος της Ν. Δ. θα διατυπώσει με σαφήνεια τις προτάσεις του κόμματος απέναντι σε όλα τα κρίσιμα ζητήματα της χώρας και ο στόχος του είναι να αναδειχθεί η διαφορά ανάμεσα στον πρωθυπουργό της «λανθασμένης πολιτικής» και στο ρεαλιστικό λόγο του Αντώνη Σαμαρά, που «μπορεί να ξαναφέρει την ελπίδα». Στη λεωφόρο Συγγρού εκτιμούν ότι η εμφάνιση του πρωθυπουργού σε λίγα 24ωρα στη ΔΕΘ θα επιβεβαιώσει την «πολιτική των διλημμάτων», και των «επικοινωνιακών τεχνασμάτων» και επισημαίνουν πως «ό, τι κι αν πει ο Γιώργος Παπανδρέου δεν μπορεί πλέον να πείσει, αφού έχει χάσει πολύτιμο χρόνο για την προώθηση των διαρθρωτικών αλλαγών και επιπλέον έχει απολέσει την εμπιστοσύνη της κοινής γνώμης» (το άρθρο συνεχίζεται)


Από τη στήλη «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» της


«ΒΡΑΔΥΝΗΣ» σελ. 7 με τίτλο :


«Ξεχάστε τη συγκυβέρνηση – Μηνύματα Σαμαρά προς όλες τις κατευθύνσεις»


ΞΕκάθαρα μηνύματα προς όλες τις κατευθύνσεις ότι δεν πρόκειται να αποδεχθεί σενάρια συγκυβέρνησης , στέλνει ο Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος, μιλώντας σε συνεργάτες του τόνισε, με έμφαση, ότι «το ενδεχόμενο συγκυβέρνησης, ξεχάστε το». Παράλληλα, ο πρόεδρος του κόμματος – ο οποίος ανεβαίνει στη Θεσσαλονίκη με τον αέρα του κυρίαρχου στο πολιτικό σκηνικό- ξεκαθαρίζει μια και καλή το θέμα της συναίνεσης: «Στο λάθος, δεν μπορώ να συναινέσω ό,τι και να γίνει, όσο και αν πιέζουν είτε εγχώριοι είτε ξένοι συνομιλητές μου», είπε στους συνεργάτες του ο Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος περιμένει εκλογές μέσα στο Φθινόπωρο.. ………. .Όπως εξήγησε ο πρόεδρος της Ν. Δ. στους συνομιλητές του, το πρόγραμμα της κυβέρνησης δεν βαίνει, δεν μπορεί το ΠΑΣΟΚ να το περάσει στην κοινωνία, και ούτε έχει πια τη δυνατότητα να αντέξει τις αντιδράσεις… (το άρθρο συνεχίζεται)

Από τη στήλη «ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ» της


«ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ» σελ. 9 με τίτλο :


«Επικίνδυνο»


ΤΗν αντίθεσή της με το νομοσχέδιο του υπ. Δικαιοσύνης, που αποποινικοποιεί τα ναρκωτικά, είναι η . Δ. Σύμφωνα με ανακοίνωση του τομέα Δικαιοσύνης (Τζαβάρας - Καραγκούνης), «η αποποινικοποίηση της χρήσης των ναρκωτικών ουσιών, είναι αντίθετη με το κοινό περί δικαίου αίσθημα. Καταλύει κάθε ηθικό και νομικό φραγμό που εμποδίζει τον πολίτη και ειδικά τον νέο να έρχεται σε επαφή με τον σκληρό κόσμο των ναρκωτικών. Το σχετικό νομοσχέδιο, όμως, του υπ. Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, όχι μόνο δεν υπηρετεί αυτούς τους στόχους, αλλά αντιθέτως καλλιεργεί στην κοινωνία επικίνδυνες συγχύσεις».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνήγορος του Πολίτη: Χορήγηση αποκλειστικής θέσης στάθμευσης σε δημότη με αναπηρία

Πολίτης με αναπηρία διαμαρτυρήθηκε για την ανάκληση απόφασης χορήγησης αποκλειστικής θέσης στάθμευσης από δήμο, στον οποίο είναι δημότης, δι...