Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2011

.Συνέχεια στο κραχ των Ελληνικών Τραπεζών – Αναβλήθηκε η ψηφοφορία του EFSF στην Σλοβακία

Η επόμενη ημέρα μετά από την κρατικοποίηση της Proton Bank και της DEXIA, βρήκε τις αγορές να αναζητούν ποιο θα είναι το επόμενο “θύμα”τους και μάλιστα πολύ σύντομα εάν δεν βρεθή άμεσα λύση τόσο για την Ελλάδα όσο και για τις υπόλοιπες χώρες τις Ευρωζώνης.


Επιπλέον, τα βλέμματα όλα ήταν στραμμένα από το πρωί στο Κοινοβούλιο της Σλοβακίας, που είναι και το μοναδικό που δεν έχει υπερψηφίσει ακόμα το EFSF. Τελικά, αποφάσισαν να αναβάλουν την ψηφοφορία και ταυτόχρονα να παρατείνουν την αγωνία των επενδυτών.


Στις αγορές μετοχών, ο Nikkei ολοκλήρωσε την συνεδρίαση σε υψηλό τριών εβδομάδων, κλείνοντας με κέρδη 1,95%. Στις βασικές αγορές τις Ευρώπης, οι επενδυτές περίμεναν να δουν τι θα συμβεί με την ψηφοφορία στην Σλοβακία, αλλά ταυτόχρονα είχαν και το μυαλό τους στο να πάρουν ένα μέρος από τα βραχυπρόθεσμα κέρδη. Ο DAX έκλεισε με μικρή άνοδο 0,48%. Αντίθετα, ο CAC υποχώρησε οριακά 0,22%, ενώ και ο FTSE 100 έκλεισε στο -0,11%.


Στην Αμερική τώρα, μέρχι αργά το βράδυ είχαμε εναλλαγές προσήμων με μικρές μεταβολές.Ο Dow Jones και ο S&P 500 υποχωρούσαν με μικρά ποσοστά, ενώ ο Nasdaq κατέγραφε άνοδο κοντά στο 0,50%. Και οι τρεις βασικοί δείκτες παρέμεναν πάνω από τον ΚΜΟ 50 ημερών τους. Σε δοκιμασία του ΚΜΟ 50 ημερών του έχει βρεθεί και ο Τραπεζικός κλάδος και μένει να φανεί στις επόμενες συνεδριάσεις εάν καταφέρει να βρεθεί πάνω από τον ΚΜΟ 50 ημερών του ή όχι.


Το Ευρώ, μετά από τα μεγάλα κέρδη της Δευτέρας, προσπάθησε να χωνέψει τα τρέχοντα επίπεδα τιμών και έκλεισε με οριακά κέρδη στο 1,3660.Με οριακή μεταβολή ολοκλήρωσε την συνεδρίαση και το Πετρέλαιο, λίγο κάτω από τα 86 δολάρια.Ο Χρυσός υποχώρησε 1% και θα ξεκινήσει την συνεδρίαση από τα 1660 δολάρια.


Τέλος, το ΧΑ συνεχίζει να απογοητεύει και τους τελευταίους επενδυτές που έχουν απομείνει σε αυτό, με τον Τραπεζικό κλάδο να υποχωρεί μετά από το -10% της Δευτέρας, ένα επιπλέον -13,18% χθες και να πλησιάζει τις 300 μονάδες. Ο ΓΔ έκλεισε με πτώση 1,97% στις 725,45 μονάδες, με την αξία συναλλαγών να ξεπερνάει οριακά τα 50 εκ ευρώ.Η εικόνα στον τραπεζικό κλάδο θυμίζει βομβαρδισμένο τοπίο,με τις κεφαλοποιήσεις να έχουν εξαϋλωθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνήγορος του Πολίτη: Χορήγηση αποκλειστικής θέσης στάθμευσης σε δημότη με αναπηρία

Πολίτης με αναπηρία διαμαρτυρήθηκε για την ανάκληση απόφασης χορήγησης αποκλειστικής θέσης στάθμευσης από δήμο, στον οποίο είναι δημότης, δι...