Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011

ΕΞΟΔΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗ ΔΡΑΧΜΗ;

Ο Πρωθυπουργός με ανεύθυνο και επιπόλαιο τρόπο απεφάσισε την διεξαγωγή δημοψηφίσματος και ζητεί ψήφο εμπιστοσύνης απο τη Βουλή. Λέμε ανεύθυνο γιατί μόλις πριν λίγες ημέρες ήταν συνομιλητής με  τους φίλους ευρωπαίους, οι οποίοι με τον ένα ή τον άλλο τρόπο και στα πλαίσια της ευρωπαϊκής ένωσης προσπαθούσαν να βρουν την λύση στο οικονομικό πρόβλημα της Ελλάδας. Και πρότειναν αποφάσισαν και ο Παπανδρέου συμφώνησε και ήλθε στη χώρα κομίζων μεγάλη συμφωνία. Τι έκανε, όμως;
Αποφάσισε δημοψήφισμα για να πει ναί ή όχι ο Ελληνικός λαός στη συμφωνία. Τώρα τον θυμήθηκε;
Όμως όλοι οι αναλυτές μιλούν πια για ερώτημα κατά πόσο θα είμαστε στην Ευρώπη ή όχι. Στην ουσία, με αυτές τις προϋποθέσεις σ΄αυτή την συγκυρία το δημοψήφισμα, το οποίο θα διεξαχθεί στο τ΄λεος Ιανουαρίου 2012 ισοδυναμεί με το ναι στην Ευρώπη ή όχι. Ναί στο υερώ ή όχι. Κάτι που έπρεπε να κάνει ο Σημίτης πριν δέκα χρόνια!!!
Γιατί όμως ο Παπανδρέου κινήθηκε έτσι; Ένα σενάριο που επικρατεί είναι να οδηγήσει τη χώρα στη χρεοκοπία συνειδητά και επιλεγμένα. Η Ευρώπη δήλωνε ότι η Ελλάδα δεν θα χρεοκοπήσει και αγωνίζονταν με τον τρόπο τους να κρατήσουν τη χώρα στην ευρωζώνη. Όχι ασφαλώς γιατί μας αγαπούν και μας εκτιμούν αλλά γιατί στήριζαν έτσι τα συμφέροντά τους.
Έρχεται τώρα ο Παπανδρέου και όλα τα ανατρέπει. Ο ίδιος βάζει σε αμφσβήτηση την παραμονή μας στην Ευρωζώνη. Οδηγεί τη χώρα στη χρεοκοπία, γιατί έβλεπε ότι οι προσπάθειες ήταν να κρατηθεί μέσα και η νέα συμφωνία με κάποιες προϋποθέσεις και θυσίες κρατά την χώρα στην ευρωζώνη. ¨ομως πώς θα πληρωθούν τα CDS; Πώς θα οδηγηθούμε στο πιστωτικό γεγονός και να κλείσουν τα ασφάλιστρα κινδύνου; Εκεί είναι το θέμα του Παπανδρέου. Μόνο αυτός ο δρόμος υπήρχε. Και αυτόν ακολουθεί!!!
Χρεοκοπία και πληρωμή των ασφαλίστρων κινδύνου. Στο διάολο η χώρα και η πατρίδα και η Ευρώπη. Όλα αυτά είναι μικρής σημασίας για τον Πρωθυπουργό, που εξέθεσε τη χώρα ακόμη μια φορά. Μόνο που τώρα είναι ήδη στο γκρεμό κι ασφαλώς εκείνος δεν θα πληρώσει, θα πληρώσει ξανά ο πολίτης, στην πλάτη του οποίου έπαιξε ο Παπανδρέου για προσωπικό όφελος και για όφελος κάποιων που τον στηρίζουν ακόμη!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνήγορος του Πολίτη: Χορήγηση αποκλειστικής θέσης στάθμευσης σε δημότη με αναπηρία

Πολίτης με αναπηρία διαμαρτυρήθηκε για την ανάκληση απόφασης χορήγησης αποκλειστικής θέσης στάθμευσης από δήμο, στον οποίο είναι δημότης, δι...