Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011

ΧΩΡΟΥΣ ΑΠΑΙΤΕΙ Η ΔΑΝΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ

Όρος της δανειακής σύμβασης και στο πλαίσιο του προγράμματος ΄΄Ήλιος΄΄ αναφέρει ότι θα πρέπει να παραχωρηθούν χώροι πολλών στρεμμάτων προκειμένου να χρησιμοποιηθούν για την ανάπτυξη φωτοβολταϊκών συστημάτων.
Ο Υπουργός περιβάλλοντος εφαρμόζοντας απο τώρα την δανειακή σύμβαση έστειλε έγγραφο σε όλους τους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης, δήμους, να αναφέρουν τους χώρους που διαθέτουν προς παραχώρηση.
Πολλοί δήμοι εξεγείρονται προς την κατεύθυνση να προστατέψουν τα συμφέροντα των δημοτών τους αλλά και οι ίδιοι οι δημότες διαμαρτύρονται. Άνοιξε ένα κεφάλαιο απο το πουθενά και αναστατώνει τις τοπικές κοινωνίες.
Μια περίπτωση απ΄αυτές είναι και στο δήμο Πεντέλης όπυ ζητείται προς παραχώρηση μεγάλο τμήμα του λόφου, κυρίως απο την περιουσία της Μονής.
Το θέμα απασχόλησε τον δήμο Πεντέλης και μάλιστα υπήρξε έκτακτο δημοτικό συμβούλιο με αποκλειστικό θέμα η παραχώρηση χώρου. Οι δημότες βρίσκονται σε μεγάλη ανησυχία.
Το ζήτημα αυτό θα απσχολήσει την επικαιρότητα και τις τοπικές κοινωνίες στο άμεσο μέλλον.
Είναι βέβαιο ότι θα απσχολήσει έμμεσα και τον δήμο Βριλησσίων. Να δούμε αν θα έλθει ως θέμα προς συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνήγορος του Πολίτη: Χορήγηση αποκλειστικής θέσης στάθμευσης σε δημότη με αναπηρία

Πολίτης με αναπηρία διαμαρτυρήθηκε για την ανάκληση απόφασης χορήγησης αποκλειστικής θέσης στάθμευσης από δήμο, στον οποίο είναι δημότης, δι...