Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2011

Η ΨΗΦΟΣ ΗΤΑΝ ΓΙΑ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ

Η ψήφος εμπιστοσύνης που πήρε χθες ο Παπανδρέου μόνο με τις πράσινες ψήφους δεν ήταν ψήφος εμπιστοσύνης σε κυβένρηση Παπανδρέου. Έδωσαν τον κατάλληλο χρόνο να προετοιμάσει η προσωρινή κυβέρνηση Παπανδρέου τις συνθήκες για κυβέρνηση εθνικής ενότητας. Μόνο έτσι ερμηνεύεται η ψήφος των πράσινων βουλευτών που και πριν τη συνεδρίαση και την τοποθέτησή τους ήταν σφόδρα εναντίον του Παπανδρέου.
Η προσωρινή αυτή κυβέρνηση με τον Παπανδρέου στην ουσία δεν έχει ούτε το πολιτικό ούτε το κοινωνικό έρισμα να ασκήσει πολιτική ούτε και να ξεδιπλώσει κάποιο συγκεκριμένο πολιτικό σχέδιο.
Μέχρι τον επόμενο Μάρτιο, το αργότερο, υποχρεούται να πάει τη χώρα στις εκλογές. Ο Παπανδρέου παρ΄όλο που πήρε ψήφο εμπιστοσύνης δεν έχει την πολιτική ισχύ ούτε και την εντολή να εφαρμόσει ουσιαστική πολιτική. Κανένα κύρος δεν περιβάλλει αυτή τη σύνθεση της κυβέρνησης. Ο Παπανδρέου εγκλωβίστηκε σε περιπέτεια.
Το δυστήχημα είναι ότι εγκλωβίζει και τη χώρα σε κανάλια περίεργα. Ο Παπανδρέου οφείλει το γρηγορότερο να οδηγήσει τη χώρα στις εκλογές έτσι όπως οι ΄διοι οι βουλευτές του απαίτησαν με τις τοποθετήσεις τους στη βουλή χθες. Η επιστολή Ανδρουλάκη και η τοποθέτηση Β. Παπανδρέου και Ε. Καίλή αρκούν να τεκμηριώσουν την πάραπάνω εκτίμηση!!
Ο Παπανδρέου απο σήμερα οφείλει να προχωρήσει στις κατάλληλες κινήσεις ώστε να εφαρμόσει την εντολή της χθεσινής ψήφου εμπιστοσύνης.
Το ζήτημα δεν είναι στον Σαμαρά, όπως πολλοί εκτιμού ούτε στα κόμματα της αντιπολίτευσης, είναι αποκλειστικά στις υποχωρήσεις που οφείλει να κάνει ο Παπανδρέου προκειμένου να δοθεί άμεση λύση. Σε καμιά περίπτωση δεν θα πρέπει να καθυστερήσει ο Παπανδρέου.
Εδώ θα δοκιμαστεί η απόφαση Παπανδρέου να παραιτηθεί και να φύγει κατά όπως επιθυμούν οι ίδιοι οι βουλευτές του. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνήγορος του Πολίτη: Χορήγηση αποκλειστικής θέσης στάθμευσης σε δημότη με αναπηρία

Πολίτης με αναπηρία διαμαρτυρήθηκε για την ανάκληση απόφασης χορήγησης αποκλειστικής θέσης στάθμευσης από δήμο, στον οποίο είναι δημότης, δι...