Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011

Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ

Σήμερα στις 12 το μεσημέρι ο κ. Σαμαράς θα βρεθεί στον πρόεδρος της δημοκρατίας ύστερα απο αίτημα του κ. Σαμαρά.
Το πιθανότερο είναι να ζητήσει ο κ. Σαμαράς άμεση παρέμβαση του προέδρου με σκοπό να μην προσφύγει η χώρα σε δημοψήφισμα αλλά να προχωρήσει σε εκλογές.
Η πεπείθηση της Ν. Δημοκρατίας είναι ότι με το δημοψήφισμα υπάρχει συνταγματική εκτροπή αφ΄ενός και αφ΄ετέρου θα υπάρξει κενό στη διαχέίριση των έντονων προβλημάτων που αντιμετωπίζει η χώρα. Με αυτό το σκεπτικό και με το γεγονός ότι οι Ευρωπαίοι ετέροι μας αιφνιδιάστηκαν απο τις τελευταίες εξελίξεις σε βαθμό που να τίθεται ζήτημα αναξιοπιστίας στην Ευρώπη ώστε να τινάζεται στον αέρα όλο το πρόγραμμα στήριξης, χρηματοδότησης, της χώρας μας με τις τελευταίες συμφωνίες στη σύνοδο κορυφής πριν λίγες ημέρες.
Ο κ. Σαμαράς  φαίνεται αποφασισμένος να αναλάβει πρωτοβουλίες ώστε να τελειώσει το γρηγορότερο η ανασφάλεια του λαού και να επέλθει ηρεμία εσωτερικά και εξωτερικά. Είναι μια στιγμή, που αν θέλει, πράγματι, ο κ. Σαμαράς να χαρακτηριστεί η επόμενη ηγεσία και μάλιστα με σημαντικές προσδοκίες θα πρέπει να παίξει εδώ και τώρα το χαρτί του, με σκοπό τη διάσωση της χώρας.
Ταυτόχρονα πρέπει να προχωρήσει και σε άλλες πρωτοβουλίες ώστε να ανακοπεί η κατηφόρα. Για παράδειγμα εξετάζεται το ενδεχόμενο να μην παρευρεθούν στη συζήτηση για ψήφο εμπιστοσύνης στη βουλή μέχρι την Παρασκευή όποιο δίλλημα κι αν βάλει η κυβέρνηση, κάνοντας οτιδήποτε ώστε η χώρα να οδηγηθεί σε εκλογές άμεσα και γρήγορα.
Οφείλει, επίσης, να έλεθι σε επικοινωνία με την ηγεσία της Ευρώπης να δώσει μήνυμα αισιοδοξίας και σιγουριάς και να μην θεωρήσει κανείς ότι η χώρα είναι ακέφαλη και ανίκανη χωρίς επόμενη ημέρα. Εδώ και τώρα να αναλάβει τις ευθύνες του ο κ. Σαμαράς και να δώσει ελπίδα στον Ελληνικό λαό ότι δεν είμαστε στον πάτο του γκρεμού.
Εδώ και τώρα!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνήγορος του Πολίτη: Χορήγηση αποκλειστικής θέσης στάθμευσης σε δημότη με αναπηρία

Πολίτης με αναπηρία διαμαρτυρήθηκε για την ανάκληση απόφασης χορήγησης αποκλειστικής θέσης στάθμευσης από δήμο, στον οποίο είναι δημότης, δι...