Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2011

Juncker: Η κατάσταση στην Ελλάδα θα ξεκαθαρίσει σύντομα – Θα πρέπει να ληφθεί άμεσα δράση από τη νέα κυβέρνηση – Δεν θα υπάρξει απόφαση για τον EFSF σήμερα - Βενιζέλος: Απόδειξη της δέσμευσης της χώρας η νέα κυβέρνηση

Διαβεβαιώσεις ότι η κατάσταση στην Ελλάδα θα ξεκαθαρίσει σύντομα έδωσε ο πρόεδρος του Eurogroup, Jean Claud Juncker, δηλώνοντας σίγουρος ότι θα αναληφθεί δράση άμεσα από την ελληνική πλευρά. Επιπλέον ανέφερε ότι δεν έχει ληφθεί ακόμη απόφαση για την έκτη δόση.



Ο Juncker μιλώντας στο περιθώριο της συνόδου των Ευρωπαίων Υπουργών Οικονομικών, ανέφερε ότι θα υπάρξουν σήμερα το βράδυ συζητήσεις με την Ελλάδα και την Ιταλία, ώστε να βγουν από τα αδιέξοδα, ενώ δεν ήταν σίγουρος ότι θα οριστικοποιηθεί η απόφαση για την μόχλευση του EFSF.


Αναφορικά με τον EFSF, ο πρόεδρος του Eurogroup ανέφερε ότι δεν υπάρχει σχεδιασμός για τη χρήση του χρυσού, ώστε να αυξηθεί η δύναμη πυρός του, ενώ ακόμη υπάρχουν ανοιχτά ζητήματα για τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί ώστε να αυξηθεί η μόχλευση των κεφαλαίων του.


"Μετά από μια δύσκολη εβδομάδα, έχουμε πλέον μια νέα πολιτική κατάσταση, ένα νέο πολιτικό πλαίσιο στην Ελλάδα. Έχουμε μια νέα κυβέρνηση εθνικής ενότητας και εθνικής ευθύνης. Αυτή είναι η απόδειξη της δέσμευσής μας και της ικανότητάς μας ως Έθνος να εφαρμόσουμε το πρόγραμμα και να ανασυγκροτήσουμε τη χώρα", δήλωσε προσερχόμενος στη Σύνοδο του Eurogroup στις Βρυξέλλες ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών κ. Ευ. Βενιζέλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι ψήφισαν οι Βριλησσιώτες

Εγγεγραμμένοι 22.775 Έγκυρα 12.151 Άκυρα 134 Συμμετοχή 12.386 Λευκά 101 ...