Πέμπτη 5 Απριλίου 2012

Το «Ζάππειο 3» ετοιμάζει το επιτελείο του Αντώνη Σαμαρά - Συνολική πρόταση της ΝΔ για την ανοικοδόμηση της ελληνικής οικονομίας - Σαμαράς: Η Ελλάδα δεν είναι χαμένη υπόθεση

Με το «Ζάππειο 3» θα πάει η ΝΔ στην εκλογική αναμέτρηση παρουσιάζοντας ένα «συνολικό και ρεαλιστικό πρόγραμμα εξόδου από την κρίση».



Σύμφωνα με τους επιτελείς του Α. Σαμαρά πρόκειται για συνολική πρόταση ανοικοδόμησης της ελληνικής οικονομίας με ορίζοντα 10ετίας αλλά και κατάθεση συγκεκριμένων προτάσεων άμεσης ανακούφισης της ελληνικής αγοράς και της μέσης ελληνικής οικογένειας.


Κύριο βάρος ειδικά στο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα δίνεται στα ισοδύναμα μέτρα, δηλαδή αυτά που θα καλύψουν τις τρύπες του προϋπολογισμού και θα αποτρέψουν περαιτέρω μειώσεις μισθών και συντάξεων, αλλά και νέα φορολογικά μέτρα.


Η παρουσίαση του προγράμματος σύμφωνα με τις τελευταίες αποφάσεις της Συγγρού θα γίνει από τον Α. Σαμαρά στο Ζάππειο σε μια εκδήλωση «χωρίς προεκλογικά χαρακτηριστικά» παρουσία των κοινωνικών ετέρων αλλά και παραγόντων της οικονομικής ζωής του τόπου.


Ο Α. Σαμαράς θα μιλήσει για εθνική εκστρατεία εξόδου από την κρίση καλώντας σε συστράτευση ενόψει εκλογών αλλά και σε εθνικό διάλογο μετά τις εκλογές.


Αιχμή βέβαια του πολιτικού του λόγου θα είναι η ανάγκη αυτοδύναμης κυβέρνησης «η οποία θα μπορεί χωρίς συμβιβασμούς να προτείνει και να εφαρμόσει ένα ρεαλιστικό πρόγραμμα εξόδου από την κρίση».


Στην ίδια εκδήλωση πιθανότατα ο πρόεδρος της ΝΔ θα παρουσιάσει και το ψηφοδέλτιο επικρατείας της ΝΔ με την συμμετοχή όπως σημειώνεται προσωπικοτήτων διεθνούς κύρους «που θα μπορέσουν να λειτουργήσουν όχι μόνο στο εσωτερικό με την εμπειρία και την γνώση τους αλλά και στο εξωτερικό προβάλλοντας τις ελληνικές προτάσεις και την πραγματική κατάσταση στο εσωτερικό της χώρας.


Σαμαράς στη WSJ: Η Ελλάδα δεν είναι χαμένη υπόθεση


«Είμαι απολύτως βέβαιος ότι η Ελλάδα δεν είναι μια χαμένη υπόθεση. Η Ελλάδα δεν είναι βάρος, είναι κεφάλαιο. Η Ελλάδα μπορεί ακόμα να παρουσιάσει μια εντυπωσιακή ανάκαμψη», γράφει ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς σε άρθρο του που δημοσιεύεται στη Wall Street Journal, με τίτλο «Κάνοντας την Ελλάδα να δουλέψει».


«Οι Έλληνες πρέπει να προσαρμοστούν», τονίζει και υπογραμμίζει ότι «η ελληνική εμπειρία δείχνει ότι η προσαρμογή και οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις δεν θα βελτιώσουν την ανταγωνιστικότητα εάν δεν ληφθούν μέτρα για την ανάκαμψη και την ανάπτυξη».


«Χωρίς την ανάκαμψη, δεν μπορούμε να επιτύχουμε πολλά. Τα πράγματα κατά πάσα πιθανότητα θα χειροτερέψουν. Αυτό ακριβώς συνέβη στην Ελλάδα. Χρειάστηκαν 30 χρόνια δημόσιας σπατάλης για να ανέβει το χρέος στο 120% του ΑΕΠ. Με δύο χρόνια σκληρής λιτότητας, έφτασε στο 168% του ΑΕΠ. Προφανώς, το φάρμακο δεν δούλεψε», τονίζει ο Αντ. Σαμαράς και δεσμεύεται να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις που έχουν καθυστερήσει.


«Θέλουμε να κάνουμε την Ελλάδα να δουλέψει. Θέλουμε να θέσουμε ένα πρωτοφανές θετικό παράδειγμα για την Ευρωζώνη. Για να το κάνουμε αυτό, χρειαζόμαστε τη βοήθεια και την κατανόηση των Ευρωπαίων εταίρων μας», καταλήγει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνήγορος του Πολίτη: Χορήγηση αποκλειστικής θέσης στάθμευσης σε δημότη με αναπηρία

Πολίτης με αναπηρία διαμαρτυρήθηκε για την ανάκληση απόφασης χορήγησης αποκλειστικής θέσης στάθμευσης από δήμο, στον οποίο είναι δημότης, δι...