Τρίτη 4 Ιουνίου 2013

ΜΕ 4,4, ΡΙΧΤΕΡ ΞΥΠΝΗΣΕ Η ΑΤΤΙΚΗ

Σεισμική δόνηση τα ξημερώματα σήμερα τα ξημερώματα περί τις 4. Η σεισμική δόνηση ήταν μεγέθους 4,4 της κλίμακας Ρίχτερ, μικρής εντάσεως και στα πλαίσια της συνήθους σεισμικής δραστηριότητας της περιοχής.
Πριν λίγες ημέρες ο κ. Χουλιάρας δήλωνε δημοσίως ότι η χώρα περνά περίοδο σεισμικής ηρεμίας!!!
Με την ευκαιρία αυτή να αναφέρουμε ότι σε δημοτικό συμβούλιο μόλις πριν 10 ημέρες από την πλευρά της δημοτικής παράταξης ΤΑ ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ΄΄,  με ερώτησή του ο κ. Ζήσης είχε ζητήσει να μάθει αν και κατά πόσο ο δήμος είναι έτοιμος να αντιμετωπίσει ένα ενδεχόμενο μιας θεομηνίας όπως για παράδειγμα ένας σεισμός.
Η απάντηση, ως συνήθως, αόριστη και άνευ ουσιαστικού περιεχομένου. Η διοίκηση μεταβίβασε την αρμοδιότητα της ετοιμότητας σε ανώτερα κλιμάκια, στην πολιτεία και στην Περιφέρεια λέγοντας ότι η Περιφέρεια θα αποστείλει κλιμάκια μηχανικών να....καταγράψουν τις ζημιές!!!!!
Να επισημάνουμε ότι από την πλευρά του κ. Ζήση αναφέρθηκε ότι υπάρχει συγκεκριμένη νομοθεσία που αναλύει τις ενέργειες που είναι υποχρεωμένος να κάνει ο δήμος ώστε να είναι έτοιμος για τέτοιο ενδεχόμενο.
Το συμπέρασμα είναι ότι στα ερωτήματα αυτά όχι μόνο δεν υπήρξε απάντηση αλλά φάνηκε η ανετοιμότητα και η αδιαφορία της δημοτικής αρχής σε τόσο σοβαρά ζητήματα.
Η χώρα μας είναι από τις περισσότερο σεισμογενείς περιοχές μετά την Ιαπωνία και ορισμένες των Ηνωμένων Πολιτειών. Παρ΄όλα αυτά ούτε ο δήμος ούτε η πολιτεία είναι έτοιμη για κάθε ενδεχόμενο. Δεν θα σχολιάσουμε την ετοιμότητα στην οποία οφείλουν τα σχολεία να έχουν. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνήγορος του Πολίτη: Χορήγηση αποκλειστικής θέσης στάθμευσης σε δημότη με αναπηρία

Πολίτης με αναπηρία διαμαρτυρήθηκε για την ανάκληση απόφασης χορήγησης αποκλειστικής θέσης στάθμευσης από δήμο, στον οποίο είναι δημότης, δι...