Δευτέρα 3 Αυγούστου 2015

ΚΙ ΟΜΩΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΣ!!!

Όπως προβλέψαμε από το πρωί το χρηματιστήριο δέχθηκε τρομακτική επίθεση πωλητών με το άνοιγμα με αποτέλεσμα να ΄΄κλειδώσουν΄΄ όλες σχεδόν οι μετοχές στο ΄΄-30%΄΄.
O γενικός δείκτης άνοιξε με απώλειες 23% και τώρα ανακάμπτοντας ελαφρώς βρίσκεται με απώλειες -15,86% στις 671,03 μονάδες.

Είπαμε επίσης ότι κάποια καλά ΄΄χαρτιά΄΄ θα ανακάμψουν από τα χαμηλά τους. Όπερ και εγένετο!!

Πολλά καλά χαρτιά απομακρύνθηκαν από τα χαμηλά τους κερδίζοντας μέχρι και 12-13 ποσοστιαίες μονάδες.

 Ο τραπεζικός κλάδος εξακολουθεί να είναι ΄΄κολλημένος΄΄ στο -30% ενώ παρατηρούνται αγορές κυρίως στον τίτλο της Εθνικής. 
Στην αγορά υπάρχει ακόμη ένα πρόβλημα. Ο ατυχής διαχωρισμός του χρήματος σε παλαιό και νέο έφερε αδυναμία να κάνουν αισθητή την παρουσία τους οι αγοραστές παρ΄όλο που θα μπορούσαν να παίξουν σημαντικό ρόλο σήμερα.

Παρ΄όλα αυτά το χρηματιστήριο ύστερα από αργία πέντε εβδομάδων συμπεριφέρθηκε χωρίς μεγάλες εκπλήξεις. Κάπου ήταν εύλογη η αρνητική αυτή εικόνα σήμερα. 

Εδώ και λίγη ώρα στελέχη της αγοράς που εξέφραζαν απαισιόδοξα σενάρια ανέστρεψαν τις απόψεις τους και ....ελπίζουν!!!

Επαναλαμβάνουμε ότι το χρηματιστήριο θα ανακάμψει, δεν θα εξαφανιστεί, δεν ήλθε το τέλος και μάλιστα διαμορφώνεται προϋποθέσεις να πει κανείς ότι το Ελληνικό χρηματιστήριο από φθηνό έγινε φθηνότερο κι επομένως δίνει ευκαιρίες αποκόμισης κερδών στο άμεσο μέλλον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνήγορος του Πολίτη: Χορήγηση αποκλειστικής θέσης στάθμευσης σε δημότη με αναπηρία

Πολίτης με αναπηρία διαμαρτυρήθηκε για την ανάκληση απόφασης χορήγησης αποκλειστικής θέσης στάθμευσης από δήμο, στον οποίο είναι δημότης, δι...