Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2011

ΕΝΤΑΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΧΘΕΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Με ένταση άνοιξε τις εργασίες του δημοτικό συμβούλιο της πόλης για την επόμενη περίοδο μετά τις διακοπές.
Εκπρόσωποι του συλλόγου γονέων του πέμπτου δημουικού συμβουλίου επανήλθαν στο δημοτικό συμβούλιο διαμαρτυρόμενοι εναντίον του δημάρχου επειδή είχε υποσχεθεί ότι θα επιλύσει ή θα φέρει για συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο το θέμα της έλλειψης καθαρίστριας στο πέμπτο σχολείο και δεν το έκανε ως χθες.
Ουσιαστικά κατήγγειλαν το δήμαρχο για αθέτηση υποσχέσεων και αδιαφορία. Παίρνοντας το λόγο η αντιπρόεδρος του συλλόγου έθεσε το θέμα επί της ουσίας του και δυστυχώς ο δήμαρχος δεν ανταποκρίθηκε και πάλι. Παρέπεμπσε το θέμα στη σχολική επιτροπή να επιλυθεί εκεί. Ακόμη μια φορά δείχνει την έλλειψη σοβαρότητας στα ζητήματα που απασχολούν το δήμο. Ενώ θα μπορούσε να έχει επιλυθεί απο την πρώτη στιγμή με αυτό τον απλό τρόπο έφερε διαμαρτυρόμενους και πάλι στο δημοτικό συμβούλιο δημότες - γονείς.
Το σημαντικό, όμως, γεγονός ήταν η αποχώρηση απο το δημοτικό συμβούλιο της παράταξης ΤΑ ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ εκπροσωπούμενη απο τον Νίκο Ζήση.
Αιτία, όπως δήλωσε ο Νίκος Ζήσης μόλις τελείωσαν οι απαντήσεις του δημάρχου επι των ερωτήσεων που τέθηκαν έτσι όπως είθισται, ήταν οι ασάφειες και ανακρίβειες του δημάρχου στις απαντήσεις αλλά και ο τρόπος που αντιμετώπισε και αντιμετωπίζει τις ερωτήσεις ο δήμαρχος.
Ουσιαστικά ο κ. Ζήσης κατήγγειλε το δήμαρχο για ....μη απαντήσεις επι των ερωτήσεων και για υπονοούμενα που άφησε ο δήμαρχος σχολιάζοντας την ποιότητα των ερωτήσεων των δημοτικών συμβούλων.
Θα ακολουθήσει ανακοίνωση του δημοτικού συνδυασμού όπου θα αναφέρεται η αιτία της αποχώρησης και ασφαλώς τι θα πράξει απο εδώ κι εμπρός η δημοτική παράταξη.
Αναμένουμε την ανακοίνωση και θα σχολιάσουμε και απο εδώ τα γεγονότα.
Πάντως να θυμίσουμε και να τονίσουμε ότι η παράταξη είχε κατηγορήσει και πάλι το δήμαρχο για την ασάφεια και ανακρίβεια των απαντήσεων του δημάρχου στις ερωτήσεις των δημοτικών συμβούλων μόλις πριν πέντε μήνες. Τότε ο δήμαρχος αντιμετώπισε τους χαρακτηρισμούς αυτούς με υπεροψία και απαξίωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνήγορος του Πολίτη: Χορήγηση αποκλειστικής θέσης στάθμευσης σε δημότη με αναπηρία

Πολίτης με αναπηρία διαμαρτυρήθηκε για την ανάκληση απόφασης χορήγησης αποκλειστικής θέσης στάθμευσης από δήμο, στον οποίο είναι δημότης, δι...