Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2011

ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Από τη στήλη «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» της



«ΒΡΑΔΥΝΗΣ» σελ. 5 με τίτλο :


«Μόνη λύση οι εκλογές – Αντίθετη με τα χαράτσια η Νέα Δημοκρατία »


ΜΕ κύριο αίτημα τη διεξαγωγή εκλογών θα ανέβει στη Θεσσαλονίκη ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος εκτιμά ότι η πολιτική της κυβέρνησης δεν βγαίνει και μόνο οι εκλογές μπορούν να δώσουν προοπτική αλλαγής πολιτικής. Χθες, ο Αντώνης Σαμαράς εξηγούσε στους επιτελείς του πως άκουσε εμβρόντητος τον υπουργό Οικονομικών Βαγγέλη Βενιζέλο να του αναλύει και τις νέες φοροεπιδρομές στο εισόδημα των Ελλήνων πολιτών και σημείωσε ότι αυτή η πολιτική είναι ατελέσφορη. Κυρίως επειδή έχει εξαντληθεί η φοροδοτική ικανότητα των περισσότερων Ελλήνων, όπως είπε σους συνεργάτες του, τονίζοντας ότι «εάν δεν γίνουν επενδύσεις, εάν δεν δημιουργηθεί ελκυστικό επενδυτικό τοπίο μειώνοντας τους φόρους, τότε τα χρήματα που εισπράττει η κυβέρνηση θα πέφτουν στο πιθάρι των Δαναΐδων χωρίς κανένα αποτέλεσμα. Χθες, η Νέας Δημοκρατία δια των αρμόδιων τομεαρχών, αλλά και τους εκπροσώπου της εξαπέλυσε πολύ σκληρή επίθεση κατά της κυβέρνησης με αφορμή τα νέα χαράτσια στα ακίνητα – και όχι μόνο- ενώ ο γραμματέας της Π. Ε. Ανδρέας Λυκουρέντζος τόνισε ότι επειδή «ο πρωθυπουργός αποδεικνύεται ανίκανος να αναλάβει τις ευθύνες του για την τραγωδία, την οποία βιώνει η χώρα επί δύο χρόνια, ήρθε η ώρα να μιλήσει ο λαός», Ο Αντώνης Σαμαράς και οι επιτελείς του θεωρούν ότι ο πρωθυπουργός έχει χάσει τον έλεγχο και αυτός και η κυβέρνησή του είναι έρμαια των ξένων , που παίζουν παιχνίδια εις βάρος της χώρας μας (το άρθρο συνεχίζεται)


Από τη στήλη «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» της


«ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ» σελ. 5 με τίτλο :


«Ο Σαμαράς γράφει μόνος του την ομιλία για τη Θεσσαλονίκη »


Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς θεωρεί προσωπικό του στοίχημα τη φετινή Διεθνή Έκθεση της Θεσσαλονίκης. Γι αυτό και, κλεισμένος στο γραφείο του, τόσο στη Συγγρού, όσο και στο σπίτι του, έχοντας για όλα εικόνα, γράφει την ομιλία του. Θέλει να δείξει και να αποδείξει ότι υπάρχει ελπίδα για τον τόπο. Γι ατό και δεν βγήκε να απαντήσει ο ίδιος στον πρωθυπουργό με ΄δήλωσή του για όσα ισχυρίστηκε στη ΔΕΘ. Η αλήθεια είναι ότι περίμενε να ακούσει τον κ. Παπανδρέου. Ακούγοντας τον πρωθυπουργό και βλέποντας όσα έγιναν το τελευταίο τριήμερο, μπήκε στο «πετσί» του απλού πολίτη. Εξοργίστηκε από την υποκρισία και τα όσα ανάλγητα ανακοίνωσε ο κ. Παπανδρέου. Το στοίχημα έγινε ακόμη μεγαλύτερο, μια και θέλει να απαντήσει και στην ηθική της πολιτικής, πλην του πρακτικού κομματιού που αφορά τις προτάσεις της Νέας Δημοκρατίας… Αυτό που λέει στους συνεργάτες του και πιστεύει είναι ότι ήρθε η ώρα η Ελλάδα να σηκώσει το ανάστημά της, να ξαναβρεί την περηφάνια της. Η απόφασή του να ζητήσει εκλογές σχετίζεται με αυτή την αγωνία. Γνωρίζει ότι διαφοροποιήθηκε από την κλασική αντιπολιτευτική τακτική του «όχι σε όλα». Θα πει «ναι» και είπε «ναι» σε ό,τι θεωρούσε σωστό. Η τελευταία… παραχώρηση αφορούσε την επίσπευση της συζήτησης για τον Προϋπολογισμό. Η αργή θα αποτυπωθεί στο χαρτί με τη λογική της ήρεμης δύναμης ενός ηγέτη που ξέρει πού πρέπει να πάει τον τόπο και πως θα τον πάει… Αυτή είναι η απόφαση του κ. Σαμαρά. ?Δεν πρόκειται να χαϊδέψει αυτιά, θα συνεχίσει να καταδικάζει ακραίες συμπεριφορές και τις λογικές του «κοινωνικού αυτοματισμού» που παίζει η κυβέρνηση. «Δεν θα αφήσουμε να μετατραπεί η κοινωνία σε ζούγκλα». Αυτό το μήνυμα θα είναι ξεκάθαρο. (το άρθρο συνεχίζεται)


Από τη στήλη «ΑΠΟ…ΚΟΜΜΑΤΑ» του


«ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΥ ΤΥΠΟΥ» {Ρίζου} σελ.4 με τίτλο :
«!»
ΓΑΠ: «Να κάνουμε την Επανάσταση του Αυτονόητου». Συμπεριλαμβάνεται προφανώς και η αποχώρηση του Αδιανόητου…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνήγορος του Πολίτη: Χορήγηση αποκλειστικής θέσης στάθμευσης σε δημότη με αναπηρία

Πολίτης με αναπηρία διαμαρτυρήθηκε για την ανάκληση απόφασης χορήγησης αποκλειστικής θέσης στάθμευσης από δήμο, στον οποίο είναι δημότης, δι...