Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2011

ΟΛΟΙ ΠΟΝΤΑΡΟΥΝ ΣΤΗ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

Σήμερα και ξαφνικά φούντωσαν τα σενάρια της χρεοκοπίας της χώρας. Κανείς δεν περίμενε αυτή την ορμή στις εξελίξεις.
Όλοι πίστευαν οτι η Ελλάδα θα προχωρήσει χωρίς ιδιαίτερους κινδύνους. Κι όμως, υπήρχαν προειδοποιήσεις στο παρελθόν. Ποιός, όμως, έδινε εικόνα πλασματική μη χρεοκοπίας της χώρας; Ασφαλώς η σημερινή κυβέρνηση που αδράνησε ένα ολόκληρο καλοκαίρι, δεν έκανε τίποτα και τώρα επιβάλλει άρον - άρον το νέο φόρο για να φανεί αξιόπιστη στην Ευρώπη.
Κρίμα γιατί αυτά που πληρώνει ο Ελληνικός λαός δεν οφείλεται μόνο στην παγκόσμια οικονομική ύφεση αλλά και στη αδράνεια και ανικανότητα του πολιτικού συστήματος.
Και η Nomura εκτός της RBS πριν λίγο καιρό προβλέπει με ανακοίνωσή της σήμερα τη χρεοκοπία της χώρας μέχρι το Δεκέμβριο.
Σήμερα στο χρηματιστήριο που είναι ο καθρέφτης της οικονομίας υπήρξαν πωλήσεις απο μεγάλους επενδυτικούς οίκους χωρίς, όμως, να αλλάζουν την επενδυτική τους θέση. Προκαλεί εντύπωση όταν όλοι ενώ ποντάρουν στη χρεοκοπία και έχουν αντράνταχτα στοιχεία δεν τροποποιούν την βασική τους δομή στην επένδυση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνήγορος του Πολίτη: Χορήγηση αποκλειστικής θέσης στάθμευσης σε δημότη με αναπηρία

Πολίτης με αναπηρία διαμαρτυρήθηκε για την ανάκληση απόφασης χορήγησης αποκλειστικής θέσης στάθμευσης από δήμο, στον οποίο είναι δημότης, δι...