Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2011

ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 24 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2011 ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Την Δευτέρα στις επτά θα συνεδριάσει το δημοτικό συμβούλιο με διάφορα θέματα της ημερήσιας διάταξης.
Το κύριο θέμα και μεγάλης σημασίας για το μέλλον της πόλης είναι η αναθεώρηση του εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου.
Είναι γνωστό οτι ο δήμος έχει απο καιρό αναστείλει, σε πρώτη φάση, την έκδοση οικοδομικών αδειών σε όλα τα οικόπεδα στο δήμο. Αργότερα δέσμευσε πιο συγκεκριμένα οικόπεδα με την προοπτική να αποκτηθούν απο το δήμο προκειμένου να χρησιμοποιηθούν για κοινόχρηστος και κοινωφελείς χώρους.
Είναι αλήθεια ότι η πόλη με τους ρυθμούς αύξησης του πληθυσμού και εμπορικής εκμετάλλευσης των οικοπέδων βρίσκεται σε χαμηλότερα επίπεδα των αναγκαίων ελεύθερων χώρων. Με αυτή την οπτική ο δήμος απεφάσισε να δεσμεύσει ακίνητα τώρα. Αν αφεθεί πράγματι η κατάσταση σε λίγα χρόνια η πόλη θα στερείται βασικών αναγκών σε υποδομές.
Ανατέθηκε η υπόθεση σε μελετητές, οι οποίοι κάνουν τώρα την πρότασή τους. Η πρόταση συζητήθηκε σε διάφορα επίπεδα διαβούλευσης και την Δευτέρα έρχεται στο δημοτικό συμβούλιο να αποφανθεί οριστικά για την αναθεώρηση του ρυμοτομικού της πόλης.
Η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου δεν είναι η οριστική. Υποβάλλεται στο Υπουργείο, το οποίο θα αποφασίσει εκείνο οριστικά για την αναθεώρηση. Η διαδικασία είναι αρκετά χρονοβόρος.
Σε κάθε περίπτωση το ζήτημα είναι άκρως σημαντικό και χρήζει ιδιαίτερης προσοχής και ενδιαφέροντος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνήγορος του Πολίτη: Χορήγηση αποκλειστικής θέσης στάθμευσης σε δημότη με αναπηρία

Πολίτης με αναπηρία διαμαρτυρήθηκε για την ανάκληση απόφασης χορήγησης αποκλειστικής θέσης στάθμευσης από δήμο, στον οποίο είναι δημότης, δι...