Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011

ΤΕΛΕΣΙΓΡΑΦΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΥΡΩΠΑΙΟΥΣ

Πλήθος αντιδράσεων απο την Ευρώπη είχαμε χθες μετά την είδηση περί δημοψηφίσματος.  Ο Σαρκοζί έξω φρενών είπε στο περιβάλλον του ότι το έμαθε απο την τηλεόραση.
Υπήρξε και εξακολουθεί να υπάρχει η υπόνοια ότι κάποιοι γνώριζαν την πρόθεση του Παπανδρέου κι αυτό αποτέλεσε αφορμή να εκμεταλλαυθούν τις απώλειες στα χρηματιστήρια και να εισπράξουν τεράστιες αποδόσεις.
Ο Σαρκοζί, έκανε αυτή την δήλωση και γι΄αυτό τον λόγο, να απαλλαγεί απο τυχόν υποψίες και κατηγορηθεί πέραν των άλλων και για συμμετοχή σ΄αυτή την εξέλιξη.
Και άλλοι ηγέτες προσέτρεξαν να δηλώσουν αναλόγως την άγνοιά τους για την είδηση.
Με ιδιαίτερα σκληρή γλώσσα, οι Ευρωπαίοι ηγέτες αναμένεται να θέσουν το εξής αυστηρό τελεσίγραφο στον κ. Παπανδρέου: Ή εφαρμόζεται η συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου, ή η Ελλάδα χρεοκοπεί. Άλλος δρόμος δεν υπάρχει.

Ο Σαρκοζί κάλεσε τον Παπανδρέου στις Κάννες, στη σύνοδο των G20.
Το κλίμα στις Κάννες αναμένεται βαρύ για τον Έλληνα πρωθυπουργό, ενώ για αυτό προϊδέασε ήδη από το βράδυ της Τρίτης ο Γάλλος πρόεδρος, Ν. Sarkozy, ο οποίος και κατέστησε σαφές ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος για τη σωτηρία της Ελλάδας πέραν της εφαρμογής των αποφάσεων της Συνόδου Κορυφής της 26ης Οκτωβρίου. Η συμφωνία της Συνόδου είναι η καλύτερη προσφορά που θα μπορούσε να γίνει στην Ελλάδα, ανέφεραν την ίδια ώρα γερμανικές κυβερνητικές πηγές. "Εάν οι Έλληνες πουν όχι στο δημοψήφισμα, τότε δεν αποκλείεται η χρεοκοπία της Ελλάδας", προειδοποίησε ο πρόεδρος του Eurogroup, J. C. Juncker
Η μάχη στο εξωτερικό για τον Γ. Παπανδρέου, αναμένεται σκληρή, καθώς οι Ευρωπαίοι δεν είναι διατεθειμένοι να θυσιάσουν το μέλλον του ευρώ και της Ευρωζώνης για τα "τερτίπια" Πρωθυπουργού.



Οι κρίσιμες συναντήσεις στις Κάννες χωρίζονται σε δύο φάσεις: Αρχικά στις 18.30 το απόγευμα θα υπάρξει συνάντηση μεταξύ της Γερμανίδας Καγκελαρίου, A. Merkel και του Γάλλου προέδρου Ν. Sarkozy, παρουσία των κ.κ. Juncker, Barroso, Rompuy, καθώς και της επικεφαλής του ΔΝΤ, C. Lagarde. Αργότερα, στις 21.30 οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι αναμένεται να συναντηθούν και με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Γ. Παπανδρέου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνήγορος του Πολίτη: Χορήγηση αποκλειστικής θέσης στάθμευσης σε δημότη με αναπηρία

Πολίτης με αναπηρία διαμαρτυρήθηκε για την ανάκληση απόφασης χορήγησης αποκλειστικής θέσης στάθμευσης από δήμο, στον οποίο είναι δημότης, δι...