Τετάρτη 26 Αυγούστου 2015

ΕΙΣ ΤΑ ΕΞ ΩΝ ΣΥΝΕΤΕΘΗ Ο ΣΥΡΙΖΑ!!!!

Ποιος θα το περίμενε!!  Μέσα σε λίγες ημέρες ένα πανίσχυρο κυβερνών κόμμα να καταρρεύσει.

Αρχικά ο ΣΥΡΙΖΑ κόπηκε στα δύο. Σήμερα φημολογείται ότι η κ. Κωνσταντοπούλου θα ηγηθεί ενός νέου πολιτικού σχηματισμού!!!

Τρεις οι χώροι από ένα.

Ίσως αυτό να μην είναι τόσο εκπληκτικό όσο το γεγονός ότι ηχηρά ονόματα του ΣΥΡΙΖΑ, υπουργοί εν ενεργεία ακόμη και σήμερα να σκέπτονται να συμμετάσχουν στα ψηφοδέλτια του κόμματος στις ερχόμενες εκλογές. Παράδειγμα ο κ. Τσακαλώτος, ο οποίος έχει εξαφανιστεί. Ηχηρότατη η απουσία του από το προσκήνιο όντας μάλιστα υπουργός οικονομικών.
Και είναι απορίας άξιο πως ένας υπουργός που πήρε στην πλάτη του όλη την υπόθεση της διαπραγμάτευσης, μετά την εκδίωξη του κ. Βαρουφάκη, του τρίτου μνημονίου να σκέπτεται την συμμετοχή του στις εκλογές σε 20 ημέρες!!!
Ο  κ. Σακελαρίδης, πρώην εκπρόσωπος τύπου της κυβέρνησης και στενότατος συνεργάτης του κ. Τσίπρα, υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας βρίσκεται υπό σκέψη. Δεν εμφανίζεται πουθενά, απουσιάζει χαρακτηριστικά.
Κάτι θα ήξεραν πολύ πιο πριν, εκτιμούμε, όλα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Και τι θα μπορούσε να είναι αυτό; Διαπίστωσαν την ευμεταβλητότητα του κ. Τσίπρα, την απουσία εμπειρίας και γνώσης κυρίως την έλλειψη τόλμης και αποφασιστικότητας κύρια χαρακτηριστικά ενός ηγέτη. Και αφού τα είδαν αυτά τώρα όλοι σπεύδουν προς διάφορες κατευθύνσεις.

Θα θυμίσουμε ότι εμείς από αυτό το βήμα είχαμε πράγματι αναγνωρίσει και το είχαμε δημοσιεύσει με θάρρος και τόλμη ότι στο πρόσωπο του νέου ανθρώπου - ηγέτη της χώρας του κ. Τσίπρα είδαμε μια ελπίδα. Δυστυχώς πέσαμε έξω, δυστυχώς δεν ξέραμε, όπως και πολλοί άλλοι, δυστυχώς οι πολίτες αυτής της χώρας έψαχναν  να βρουν σανίδα σωτηρίας, έψαχναν την ελπίδα.
Πλήρης η απογοήτευση. 
Ο κ. Τσίπρας έχτισε ένα προφίλ ψεύτικο, παραπλάνησε τους πολίτες και βέβαια τους συντρόφους του, που τώρα όχι απλά προβληματίζονται αλλά του γυρίζουν βίαια την πλάτη. Και η μεν αριστερή πλατφόρμα τον κατηγορεί για προδοσία στις αρχές και τις αξίες του ίδιου του κόμματός του ενώ οι υπόλοιποι με χαμηλούς τόνους αποχωρούν ευγενικά για να μην προκαλέσουν μεγαλύτερο πλήγμα στον κ. Τσίπρα.
Το κλίμα δε με μερικούς αποχωρήσαντες είναι όχι απλά εχθρικό αλλά κινούνται σε επίπεδα ξακατινιάσματος.

Αυτά δεν έχουν ξαναγίνει σ΄αυτή την χώρα. Κι όμως γίνονται. Το αποτέλεσμα αυτών των εξελίξεων το πληρώνει και θα το πληρώνει ο Ελληνικός λαός.

Απ΄αυτό το βήμα έχουμε επισημάνει, έχουμε τονίσει με έμφαση, με έντονο τρόπο ότι η πραγματική οικονομία έχει υποστεί ανεπανόρθωτη ζημιά και σε βαθμό μάλιστα που πολλές επιχειρήσεις που έχουν κλείσει δεν πρόκειται να επανασυσταθούν. Χιλιάδες θέσεις εργασίας έκλεισαν οριστικά και οι μεν επιχειρηματίες  έχουν πάρει τον δρόμο της αναζήτησης άλλων χωρών να στήσουν εκ νέου την επιχείρησή τους οι απολυμένοι, όμως εργαζόμενοι βρίσκονται εδώ, θα μείνουν εδώ, όμως χωρίς δουλειά. Μόνο στον 1,5 τελευταίο μήνα έχουν βγει στην ανεργία από τον χρηματοπιστωτικό χώρο πάνω από οκτώ χιλιάδες εργαζόμενοι, στελέχη υψηλών προδιαγραφών μάλιστα. 

Όπως ο ΣΥΡΙΖΑ γιγαντώθηκε μέσα σε μικρό χρόνο, σε μικρότερο ακόμα χρόνο εξαϋλώνεται.
Έτσι είναι όταν ένα κόμμα δεν στηρίζεται σταθερά στα πόδια του, δεν διαθέτει συνοχή και πάνω απ΄όλα πίστη σ΄αυτό που πρόκειται να κάνουν είναι μοιραίο να αποτύχει, να διαλυθεί.

Ο κ. Τσίπρας θα λογοδοτήσει στους συντρόφους τους, στον δικό του κομματικό χώρο αν του δώσουν μάλιστα και την ευκαιρία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνήγορος του Πολίτη: Χορήγηση αποκλειστικής θέσης στάθμευσης σε δημότη με αναπηρία

Πολίτης με αναπηρία διαμαρτυρήθηκε για την ανάκληση απόφασης χορήγησης αποκλειστικής θέσης στάθμευσης από δήμο, στον οποίο είναι δημότης, δι...