Παρασκευή 14 Αυγούστου 2015

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΠΟΥ ΑΝΑΜΕΝΟΥΜΕ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ

Σε προηγούμενη ανάρτησή μας αναφέραμε οκτώ σημαντικά σημεία που φέρνει το νέο μνημόνιο που υπερψηφίστηκε σήμερα ύστερα από ταραχώδη συνεδρίαση της ολομέλειας της Βουλής.

Στην ανάγνωσή μας και το διάβασμα στις διατάξεις του νέου μνημονίου και της νέας σύμβασης καταγράψαμε και άλλα μέτρα εξίσου σημαντικά με τα οκτώ που αναφέραμε. Καταγράφουμε και τα νέα αυτά μέτρα που σύντομα θα τα έχουμε στην ....τσέπη μας!!!!

Έχουμε, λοιπόν, και λέμε, συνεχίζοντας την σειρά από την προηγούμενη ανάρτησή μας!

9. Μείωση στο ακατάσχετο όριο μισθών συντάξεων και ασφαλιστικών βοηθημάτων από τα 1500 στα 1000 ευρώ/ Για τις καταθέσεις το ακατάσχετο όριο μειώνεται στα 1250 ευρώ για κάθε φυσικό πρόσωπο αλλά μόνο για ένα πιστωτικό ίδρυμα.
10. Κατάργηση προληπτικού φόρου 26% για συναλλαγές με χώρες με προνομιακό φορολογικό καθεστώς (όπως Κύπρος, Βουλγαρία κλπ).
11. Κατάργηση της έκπτωσης φόρου 2% για την εφάπαξ εξόφληση φόρου εισοδήματος για τα εισοδήματα που ανακτώνται απ΄π 1η Ιανουαρίου 2015 και μετά.
12. Κατάργηση επισφαλών απαιτήσεων έως 1,5% επί των πωλήσεων των πρακτόρων ΟΠΑΠ.
13. Ετήσια αύξηση 4% από το 2016 έως το 2020στους συντελεστές φ΄ρου και εισφοράς για τα πλοία Α΄κατηγορίας που είναι νηολογημένα με ελληνική σημαία και των πλοίων ελληνικών συμφερόντων.
14. Παράταση για τέσσερα ακόμη χρόνια έως το 2019 της ειδικής εισφοράς σε ναυτιλιακές εταιρείες.
15. Πλήρης ανεξαρτητοποίησης της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων. η Γενική Γραμματεύς θα μπορεί να εκδώσει υπουργικές αποφάσεις που μεταξύ άλλων θα αφορούν θέματα παρατάσεων προθεσμιών για ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών, χορήγησης ρυθμίσεων και ποινικών διώξεων για μη καταβολή βεβαιωμένων φόρων, αρμοδιότητες και καθήκοντα που άπτονται φορολογικών και τελωνειακών υποθέσεων από την γ.γ. του ΣΔΟΕ και κάθε άλλη υπηρεσία του δημοσίου.
16. Επιβολή ΦΠΑ 23% σε ιδιωτικά εκπαιδευτήρια με εξαίρεση την προσχολική αγωγή από 20 Ιουλίου 2015.
17. Άμεση εκκαθάριση σε πέντε δόσεις αρχής γενομένης από Οκτώβριο 2015 έως Φεβρουάριος 2016.
18. Κατάργηση της απαλλαγής για τα ακίνητα του ΕΟΤ τα οποία πλέον φορολογούνται κανονικά. Το μέτρο αφορά μισθωμένα ή δωρεάν παραχωρούμενα ακίνητα σε πρόσωπα πλην ελληνικού δημοσίου. Καταργείται και η προβλεπόμενη από φέτος απαλλαγή των ενοικιαζόμενων δωματίων ατομικών επιχειρήσεων.
19. Αύξηση φόρου στα ποτά.
20. Αλλαγές στις 100 δόσεις. Οι αλλαγές αφορούν τόσο στο επιτόκιο όσο και στην δυνατότητα μείωσης του αριθμού των δόσεων σε συνάρτηση με την φοροδοτική ικανότητα του οφειλέτη. Το επιτόκιο από 35 στο 5%.
Χάνεται η ρύθμιση των 100 δόσεων αν δεν 'έψχουνρυθμιστεί οι τρέχουσες οφειλές του οφειλέτη.
21. Κατάργηση των τελευταίων φοροαπαλλαγών που προστατεύουν τα εισοδήματα.
22. Ενσωμάτωση της εισφοράς αλληλεγγύης στη φορολογική κλίμακα.
23. Αλλαγές προς το χειρότερα στα τεκμήρια διαβίωσης για κατοικίες, αυτοκίνητα, σκάφη, δίδακτρα σε ιδιωτικά σχολεία και εισοδήματα.
24. Καθιέρωση νέων αντικειμενικών τομών έως τον Σεπτέμβριο του 2016 και έναρξη ισχύος από το 2017.3
25. Διατήρηση του ΕΝΦΙΑ για το 2016 και όχι μόνο. 
26. Στους αγρότες αύξηση του φόρου εισοδήματος από το 13% σε 20% για το 2016 και 26% για το 2017.
27. Αύξηση του φορολογικού συντελεστή για εισοδήματα από ενοίκια από 11% στο 15% για εισόδημα μέχρι 12000 και ο υψηλός στο 35% από 33%.
28. Κούρεμα στο μισό από το 2016 της δαπάνης για το επίδομα του πετρελαίου θέρμανσης.
29. Κοστολογημένο σχέδιο για την πλήρη εφαρμογή του πλαστικού χρήματος ώστε να περιοριστεί η κυκλοφορία του ρευστού χρήματος στην αγορά.
30. Κατάρτιση και δημοσίευση λίστας των οφειλετών σε εφορία και ασφαλιστικά ταμεία πάνω από τρεις μήνες.
31. Επέκταση του μητρώου τήρησης τραπεζικών λογαριασμών ώστε οι ελεγκτές να έχουν την δυνατότητα να βλέπουν κινήσεις λογαριασμών.
32. Αλλαγές στα πρόστιμα. 
33. Ίδρυση αυτόνομου φορέα εσόδων με αυτόνομο προϋπολογισμό.
34. Έλεγχοι στην έδρα τις εγκαταστάσεις ακόμη και σε σπίτια των φορολογουμένων ενώ άλλη διάταξη προβλέπει την αναγκαστική εκποίηση περιουσιακών στοιχείων σε δημόσιους πλειστηριασμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνήγορος του Πολίτη: Χορήγηση αποκλειστικής θέσης στάθμευσης σε δημότη με αναπηρία

Πολίτης με αναπηρία διαμαρτυρήθηκε για την ανάκληση απόφασης χορήγησης αποκλειστικής θέσης στάθμευσης από δήμο, στον οποίο είναι δημότης, δι...