Σάββατο 14 Οκτωβρίου 2023

Τρικυμία εν κρανίω

΄΄Αυτός είναι ο λόγος που αγαπώ τη φυσική. Οτιδήποτε μαθαίνει κανείς θα χρησιμεύσει κάπου αλλού, και τα πάντα είναι μια μεγάλη περιπέτεια γιατί δεν ξέρουμε πού θα μας οδηγήσει η συνέχεια. Απ’~όσο ξέρουμε, οι φυσικοί νόμοι που παρατηρούμε εδώ στη Γη ισχύουν παντού στο σύμπαν. Πολλές από τις βασικές αρχές του σύμπαντός μας είναι προσβάσιμες στους πάντες. Μπορείτε να τις ελέγξετε κι εσείς οι ίδιοι. Από αυτό που μπορούμε να μάθουμε από ένα αυγό εξάγεται μια αρχή που ισχύει παντού. Αν βγούμε έξω εξοπλισμένοι με αυτή τη νέα μας αρχή, ο κόσμος φαίνεται διαφορετικός.΄΄ Δανειστήκαμε την πάρα πάνω ρήση από την εισαγωγή του βιβλίου της Helen Czerski με τίτλο ΄΄Καταιγίδα στο φλυτζάνι΄΄. Ένα θαυμάσιο πόνημα, μια εξαίρετη μελέτη για κάθε άνθρωπο, που θα τον προκαλέσει να ενεργοποιήσει τις δυνάμεις του εγκεφάλου του και να κρίνει τον σημερινό κόσμο με όλες τις ανωμαλίες που παρουσιάζονται μπροστά μας. Λέμε ανωμαλίες γιατι δεν είναι η κανονικότητα, δεν είναι στις προδιαγραφές της βιωσιμότητας του ανθρώπου στον πλανήτη μας. Ζούμε ανάμεσα σε καταστροφικούς πολέμους, που δεν έχουν έλεος σε τίποτα ούτε σε ακόμη κι αυτή την ζωή, το πολυτιμότερο αγαθό για τον άνθρωπο. Θα κάναμε τον παραλληλισμό του τίτλου λέγοντας ΄΄Τρικυμία στον εγκέφαλο κάποιων΄΄.
Διεκδίκηση και εκδίκηση. Θυσίες για κάτι που ανήκει σε όλους. Η Γη μας, το σπίτι μας καίγεται, χάνεται, εξαφανίζεται, καταστρέφεται κι εμείς στημένοι στην τηλεόρασή μας ανάμεσα στην ανεμελιά και το ποπ-κορν μέχρι τα ...αποτελέσματα των εκλογών!! Σε ποιόν ανήκει η κάθε χώρα, απο που την πήραν, πως αποκτήθηκε, ποιοι οι τίτλοι ιδιοκτησίας; Ο Τζων Σμιθ στην οικονομική πρόταση θεωρεί την γη δώρο της φύσης για κάθε άνθρωπο, πηγή πλούτου και αρχή της οικονομικής δραστηριότητας του κάθε ανθρώπου. Δεν μας είπε τι θα κάνουμε όταν αυτή την γη την διεκδικούν πολλοί, με τα ίδια συμφέροντα, με τους ίδιους σκοπούς. Δεν μας είπε, επίσης, οταν οι πολλοί έχουν αδυναμίες, έλλειψη γνώσης, αυτογνωσίας και γίνονται εξαρτήματα ισχυρότερων. Ουκρανία και Μέση Ανατολή στις φλόγες και στο μένος δυο λαών με τα ίδια δικαιώματα αλλά εξαρτημένους από διαφορετικούς ΄΄ισχυρούς΄΄. Πως λύνεται το πρόβλημα; κανείς δεν απαντά. Οι ΄΄ισχυροί΄΄ συνεχίζουν χωρίς ακοή στους ήχους της τρικυμίας στο...φλυτζάνι!! Θα μιλήσουν στο...τέλος, στην μοιρασιά όπως έγινε στο παρελθόν πολλές φορές. Όπως έγινε και στην πατρίδα μας (μην ξεχνούμε) όταν τελείωσε και ο πρώτος και ο δεύτερος παγκόσμιος πόλεμος. Μας ΄΄έδωσαν΄΄ τα κομμάτια μας και μας έβαλαν και επιτηρητή να ελέγχει την κανονικότητά τους. Να είμαστε βέβαιοι ότι το ίδιο θα επαναληφθεί και τώρα στην Ουκρανία και στην Μέση Ανατολή. Στο τέλος θα γίνει η μοιρασιά, μια νέα κανονικότητα, την οποία αγνοούμε εμείς, γνωστή, όμως, στους ΄΄ισχυρούς΄΄ για την...γη των ανθρώπων!! Την Γη μας που την καταστρέφουν σιγά και σταθερά. Οι αισθήσεις τους δεν λειτουργούν, τα αισθήματά τους σε σκόπιμη ύπνωση!! Ως τότε θα έχουμε το μολύβι να σημειώνουμε αριθμό νεκρών και απο τις δυο πλευρές. Θα θρηνήσουμε εκείνους που θα έχουν τον μεγαλύτερο αριθμό απωλειών και θα συμπαθήσουμε τους άλλους!! Τρικυμία εν κρανίω!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνήγορος του Πολίτη: Χορήγηση αποκλειστικής θέσης στάθμευσης σε δημότη με αναπηρία

Πολίτης με αναπηρία διαμαρτυρήθηκε για την ανάκληση απόφασης χορήγησης αποκλειστικής θέσης στάθμευσης από δήμο, στον οποίο είναι δημότης, δι...