Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011

Όλος ο κόσμος μιλά για το ελληνικό δημοψήφισμα

Η ανακοίνωση της ελληνικής κυβέρνησης για δημοψήφισμα εντός μερικών εβδομάδων με στόχο την έγκριση από τους πολίτες της συμφωνίας της 26ης-27ης Οκτωβρίου έχει προκαλέσει διεθνή αίσθηση με τους επενδυτές να προβαίνουν σε μαζικές πωλήσεις μετοχών φοβούμενοι την επιδείνωση της κρίσης και τα ΜΜΕ να εκφράζουν την ανησυχία αλλά και την έκπληξη τους για την εξέλιξη, εκφράζοντας φόβους για την πιθανή κατάληξη που μπορεί να έχει το όλο εγχείρημα.



Οι απόψεις φαίνεται να συγκλίνουν στο ότι η συμφωνία θα εγκριθεί και το δημοψήφισμα θα έχει ως αποτέλεσμα το ΝΑΙ. Ωστόσο, κανείς δεν αποκλείει ένα αρνητικό αποτέλεσμα το οποίο οι περισσότεροι συνδέουν, όπως ακριβώς περίμενε η ελληνική κυβέρνηση και μάλλον όπως πρόκειται να κάνει, με την έξοδο της Ελλάδας απ' το ευρώ και την άμεση πτώχευση της χώρας. "Οι Έλληνες είναι μορφωμένοι - δεν είναι όπως οι Αργεντίνοι", αναφέρει ξένο δημοσίευσμα εξηγώντας ότι αυτός θα είναι και ένας από τους λόγους που σκεπτόμενοι άνθρωποι θα αποφασίσουν να ψηφίσουν ΝΑΙ.


Από την άλλη πλευρά το παράδειγμα της Ισλανδίας έχει δείξει ότι υπάρχει ζωή μετά την άρνηση πληρωμής των χρεών, αν και το δημοψήφισμα δε θα έχει αυτόν ακριβώς το χαρακτήρα κατά πάσα πιθανότητα και η κυβέρνηση δεν πρόκειται να θέσει θέμα πληρωμής ή όχι του χρέους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνήγορος του Πολίτη: Χορήγηση αποκλειστικής θέσης στάθμευσης σε δημότη με αναπηρία

Πολίτης με αναπηρία διαμαρτυρήθηκε για την ανάκληση απόφασης χορήγησης αποκλειστικής θέσης στάθμευσης από δήμο, στον οποίο είναι δημότης, δι...