Πέμπτη 19 Απριλίου 2012

Η ΚΡΙΣΗ ΧΡΕΟΥΣ ΠΡΟΧΩΡΕΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ....ΟΛΛΑΝΔΙΑ!!!

Σε αναμμένα κάρβουνα κάθονται οι Ευρωπαίοι, καθώς η κρίση χρέους όχι μόνο απειλεί την Ισπανία και την Ιταλία, αλλά φαίνεται πως εισχωρεί σταδιακά στον βασικό πυρήνα της Ευρωζώνης. Τελευταίο παράδειγμα η Ολλανδία, η οποία απειλείται με υποβάθμιση από τον οίκο αξιολόγησης Fitch, δεδομένης της συνεχιζόμενης αύξησης του χρέους της....

H Κομισιόν διαψεύδει πως οι Ευρωπαίοι εξετάζουν σχέδιο ενεργοποίησης των μηχανισμών στήριξης (EFSF, ESM) για την ανακεφαλαιοποίηση των ισπανικών τραπεζών.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επισημαίνει πως δεν υπάρχει κανένα τέτοιο σχέδιο, ενώ δηλώνει πως καλωσορίζει την ισχυρή αποφασιστικότητα της Ισπανίας για την επίτευξη του στόχου μείωσης του χρέους της.
Εστιάζοντας στην Ιταλία, την έτερη "πολύ μεγάλη για να καταρρεύσει, αλλά και πολύ μεγάλη για να διασωθεί" χώρα της Ευρωζώνης, η Κομισιόν, ζητά να διορθώσει τη δημοσιονομική της κατάσταση, αλλά και να στηρίξει την έως τώρα μετριοπαθή ανάπτυξη της οικονομίας της.
"Η Ιταλία μπορεί να παράξει πλεόνασμα στον προϋπολογισμό της τον επόμενο χρόνο", δηλώνει η Κομισιόν, τονίζοντας παράλληλα πώς δεν υπάρχει καμία ανάγκη για συνεδρίαση του Eurogroup, για την πορεία της ιταλικής οικονομίας.


Πληθαίνουν τα σύννεφα για την Ολλανδία - Προειδοποιεί με υποβάθμιση του outlook η Fitch - Κίνδυνος καθοδικού κύκλου λόγω της βουτιάς στην αγορά ακινήτων


Στα όρια της υποβάθμισης του outlook σε αρνητικό βρίσκεται η Ολλανδία, σύμφωνα με τον αναλυτή του οίκου αξιολόγησης Fitch, Chris Pryce, ο οποίος γνωστοποίησε ότι θα υπάρξει αναθεώρηση της οικονομίας τη χώρας τον προσεχή Ιούνιο.
Το πιθανότερο σενάριο είναι να υπάρξει υποβάθμιση του outlook και όχι απώλεια του ΑΑΑ για την Ολλανδία, ανέφερε ο Pryce. Η ολλανδική κυβέρνηση θα πρέπει να προχωρήσει άμεσα σε μέτρα ώστε να ανακόψει την αύξηση του χρέους. Παράλληλα, ο δανεισμός των νοικοκυριών έντονες είναι ανησυχίες για το γεγονός ότι ο δανεισμός των νοικοκυριών στη χώρα εμφανίζει τους υψηλότερους ρυθμούς στην ευρωζώνη, αφού έχει φτάσει στο 249% του εισοδήματος. Στην Ιρλανδία είναι 202%, στη Βρετανία 149%, στην Ισπανία 124%, στη Γερμανία 90%, στη Γαλλία 78% και στην Ιταλία 66%, σύμφωνα με τα στοιχεία του 2010 από τη Eurostat.
Η Ολλανδία φαίνεται ότι εισέρχεται σε έναν αρνητικό καθοδικό κύκλο, με την ύφεση και τη μείωση των τιμών των ακινήτων να αλληλοτροφοδοτούνται. Η κατασκευαστική δραστηριότητα συνεχίζει και υποχωρεί, ενώ δείχνει σημάδια... κόματος" αφού βρίσκεται στα χαμηλότερα επίπεδα από το 1953.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνήγορος του Πολίτη: Χορήγηση αποκλειστικής θέσης στάθμευσης σε δημότη με αναπηρία

Πολίτης με αναπηρία διαμαρτυρήθηκε για την ανάκληση απόφασης χορήγησης αποκλειστικής θέσης στάθμευσης από δήμο, στον οποίο είναι δημότης, δι...