Παρασκευή 14 Αυγούστου 2015

ΤΟ 3ο ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΕΙΝΑΙ ΓΕΓΟΝΟΣ. 8 ΣΗΜΕΙΑ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

Παρακολουθήσαμε την συνεδρίαση στην Βουλή τις τελευταίες ώρες. Διαπιστώσαμε ότι ζήσαμε και ζούμε πρωτοφανείς στιγμές αλλά και εξαιρετικά κρίσιμες. Η χώρα κινείται σ΄ένα τεντωμένο σχοινί.
Η κυβέρνηση βρίσκεται σε διάλυση. Στην χθεσινή συνεδρίαση δεν χρειάστηκε η παρουσία της θεσμικής αντιπολίτευσης. Ήταν αρκετό να υπάρχει ο μισός ΣΥΡΙΖΑ.

Η ολονύχτια συνεδρίαση της ολομέλειας της Βουλής κατέδειξε πολλά και ενδιαφέροντα ζητήματα. Θα επισημάνουμε ένα βασικό και θα επανέλθουμε σ΄αυτό σε άλλες αναρτήσεις μας. Το ένα και για μας εξαιρετικά σοβαρό όσο και επικίνδυνο είναι η ανεπάρκεια και ο ευτελισμός των κυρίαρχων θεσμών στην χώρα. Θα το αναλύσουμε εν καιρώ όμως αυτό το εξαιρετικά σημαντικό ζήτημα.

Σήμερα θα καταγράψουμε ένα μικρό και ελαφρύ τμήμα της νέας συμφωνίας. Και το χαρακτηρίζουμε ελαφρύ σε πλήρη γνώση των όσων κρύβονται πίσω από τα υπόλοιπα γράμματα της νέας συμφωνίας.
Δείτε, λοιπόν, μερικά απ΄αυτά που αλιεύσαμε διαβάζοντας την δανειακή σύμβαση.

1. Όσοι ψήνουν ψωμί αρτοποιεία ή οτιδήποτε άλλο θα είναι αρτοποιείο.
2. Ανοίγει η αγορά ενέργειας στον ηλεκτρισμό και στο φυσικό αέριο άρα θα υπάρξουν πάροχοι και θα μπορεί να προμηθεύεται ο κάθε πολίτης απ΄όπου επιθυμεί, αρχής γενομένης από το 2016.
3. Καταργούνται τα 5 και 25 ευρώ στο νοσοκομείο αλλά από τον Οκτώβριο είναι πιθανό να επανέλθει αν κριθεί αναγκαίο.
4. Αυξάνεται ο χρόνος συντήρησης του παστεριωμένου γάλακτος.
5. Εκσυγχρονίζεται ο πτωχευτικός κώδικας. Ο κώδικας του 2007 είναι σύγχρονο νομοθέτημα αλλά απαιτείται να υπάρξουν προσθήκες κυρίως στην προπτωχευτική διαδικασία εξυγίανσης.
6. Αυξάνεται σταδιακά ο συντελεστής προκαταβολής φόρου στα εισοδήματα φυσικών από δραστηριότητα επιχειρηματικής δραστηριότητας από 55% στο 75% για το 2015 και 100% από το 2016 και μετά.
7. Αυξάνεται ο ειδικός φόρος κατανάλωσης για πετρέλαιο ντίζελ που χρησιμοποιείται στην γεωργία από 66 στα 200 ευρώ.
8. Θα επιβάλλεται πρόστιμο σε όλους τους ιδιοκτήτες αυτοκινήτων αν δεν έχουν περάσει τα αυτοκίνητα από έλεγχο ΚΤΕΟ και αν έχει παρέλθει 6 μήνες από την καθοριστική ημερομηνία.

Τα οκτώ αυτά σημεία είναι το ΄΄ελαφρύ΄΄ τίμημα της νέας συμφωνίας, του νέου μνημονίου.

Θα επανέλθουμε αφού διαβάσουμε και άλλα σημεία αυτής της νέας συμφωνίας, του νέου μας μνημονίου, του μνημονίου της αριστεράς!! 

Δεν είχαμε τέτοιο, το αποκτήσαμε

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνήγορος του Πολίτη: Χορήγηση αποκλειστικής θέσης στάθμευσης σε δημότη με αναπηρία

Πολίτης με αναπηρία διαμαρτυρήθηκε για την ανάκληση απόφασης χορήγησης αποκλειστικής θέσης στάθμευσης από δήμο, στον οποίο είναι δημότης, δι...